Kassler med paprikasås och haricots verts

Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås där lök, vitlök och buljong står för smakerna. Mixa den sedan slät och hacka ned persilja. Till detta serveras den naturliga salta kasslern, bönor, kokt potatis som du gärna kan pressa för att få upp så mycket sås som möjligt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Paprikasås
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Kassler
ca 600 g kassler
1/2 msk olja
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
00:10:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 654 kCal
Fett32 g
Salt9.15 g
Kolhydrater46 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Woww jättegott + att jag dessutom gjorde lite förändringar i receptet fick en annan upplevelse. Använde créme fraîche istället för grädde. Kryddade såsen med senap, dragon också 👌
Birgitta
2025-01-21Den här såsen är supergod. Blev en stor favorit här hemma. 😊
Stella
2024-12-21Var kommer persiljan in i tillagningen?
Ellinor
2023-01-12