Kassler med paprikasås och haricots verts
Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås där lök, vitlök och buljong står för smakerna. Mixa den sedan slät och hacka ned persilja. Till detta serveras den naturliga salta kasslern, bönor, kokt potatis som du gärna kan pressa för att få upp så mycket sås som möjligt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Paprikasås
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 kruka persilja
Kassler
ca 600 g kassler
1/2 msk olja
Tillbehör
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 654 kCal
Fett32 g
Salt9.15 g
Kolhydrater46 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Var kommer persiljan in i tillagningen?
Ellinor
2023-01-12Jo, det kan nog vara gott, men tänk vad gott det skulle ha blivit om det funnits kallrökt kassler att köpa.
Anders
2020-03-11