Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler med paprikasås och haricots verts

Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås där lök, vitlök och buljong står för smakerna. Mixa den sedan slät och hacka ned persilja. Till detta serveras den naturliga salta kasslern, bönor, kokt potatis som du gärna kan pressa för att få upp så mycket sås som möjligt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen med eller utan skal (utan skal om du vill pressa den).
  2. Paprikasås: Dela, kärna ur och strimla paprika. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull. Tillsätt smulad buljongtärning, vatten och grädde. Koka sakta ca 10 minuter. 
  3. Mixa såsen slät med stavmixer eller blender. Koka upp igen och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Kassler: Skiva kasslern och bräck (stek hastigt) dem i olja i en stekpanna. 
  5. Tillbehör: Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter.  
  6. Hacka persilja och vänd ner i såsen.
  7. Servera kasslern med paprikasås, bönor och kokt potatis, gärna pressad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
Paprikasås
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Kassler
  • ca 600 g kassler
  • 1/2 msk olja
Tillbehör
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2728 kJ / 654 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept