Kassler med krämig tomatpasta

En krämig pastarätt med kassler kommer här serverad! Kasslern får smak av tomatpesto, samt färg av att du adderar majskorn. Ät den gärna med pastasorten radiatori som fångar upp såsen perfekt. Skär några tomater i mindre bitar innan servering och middagen är redo.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 500 g)
600 g kassler
1/2 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl mjölk
2 msk tomatpesto
1 förp majskorn (à 150 g)
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3091 KJ / 756 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
18 stLite extra kryddor och matgrädde så blev den godkänd här hemma
Ulf
Enkelt, snabbt och jättegott! Skippade mjölk och majsstärkelsen. Det räcker med endast grädden.
Sara
Helt okej basmat. Påminde om korv stroganoff.
Rebecca
Mycket god
Gun
Mycket god 😀 Gör den gärna igen!
Jessica
Passar en barnfamilj! Gjorde med halloumi till vegetarianen.
Therese
Riktigt krämig och god. Jag tog med några starka chili också och det gjorde inget.
Peter
Gott, tog dock i lite extra enligt tips i kommentarerna. Lite purjolök, vitlök och även lite sweet chilisås. Även något mer av mellangrädde då jag tyckte det blev lite lite sås och även lite tjock sås...
Katrine
Supergott!
Carolina
Jag tog två burkar creme Fraiche med smak av tomat och örter, och lite röd pesto istället för grädde och sådant, funkade skitbra. Enkelt och gott! Kan bli rätt salt.
Freja