Paprikagratinerad kassler med tomat
![Paprikagratinerad kassler med tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195910/cf_259/paprikagratinerad_kassler_med_tomat.jpg)
Familjemiddagarna blir ännu trevligare om man kan laga den tillsammans, innan den avnjuts ihop! Crème fraiche och paprikapesto blandas ihop innan den hälls över den skivade kasslern. När den sedan gratinerats klart i ugnen så äts kasslern ihop med kokt ris och tomathalvor!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
![Paprikagratinerad kassler med tomat](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_195910/cf_259/paprikagratinerad_kassler_med_tomat.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g kassler
2 dl crème fraiche
130 g pestopaprika
1/2 påse riven ost (à 150 g)
4 port ris eller annat gryn
250 g körsbärstomater
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3137 KJ / 750 kCal
Fett40 g
Salt8.5 g
Kolhydrater52 g
Protein43 g
Kommentarer
En stor favorit hemma :)
Heidi
2020-08-20Mycket gott och enkelt.
Sofia
2020-03-02