Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Paprikagratinerad kassler med tomat

Familjemiddagarna blir ännu trevligare om man kan laga den tillsammans, innan den avnjuts ihop! Crème fraiche och paprikapesto blandas ihop innan den hälls över den skivade kasslern. När den sedan gratinerats klart i ugnen så äts kasslern ihop med kokt ris och tomathalvor!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skär kasslern i skivor och lägg skivorna i en ugnsform.
  3. Blanda crème fraiche och paprikapesto och bred blandningen över skivorna. Strö över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela tomaterna i halvor.
  6. Servera kasslern med ris och tomater.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g kassler
  • 2 dl crème fraiche
  • 130 g pestopaprika
  • 1/2 påse riven ost (à 150 g)
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3137 kJ / 750 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer