Ostgratinerad kassler och tomatsallad
En gratinerad kassler, det låter väl inte helt fel va? Innan den sätts in i ugnen täcks den av en crème fraiche-blandning som smaksatts med lite chilisås. Strö ost över och låt kasslern gratineras i ugn. Ät ihop med en syrlig tomatsallad och kokt ris. Smaklig måltid önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2023
Ingredienser
4 portioner
Ostgratinerad kassler
ca 600 g kassler
2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
2 krm peppar
1 dl riven ost
4 port ris eller bulgur
Tomatsallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1/2 förp krispsallad
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk dijonsenap
1 krm peppar
För alla
Fri från gluten och ägg (om ris väljs).
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2665 KJ / 638 kCal
Fett28 g
Salt8 g
Kolhydrater53 g
Protein42 g
Kommentarer
Det var gott man kan ha pasta o ris linnea
Linnéa
2024-04-06Mycket gott
Linnéa
2024-02-17Gott och superenkelt , tillsatte lite rökt paprikapulver
Kerstin
2024-02-08