UNDER 45 MIN | Enkel

Ostgratinerad kassler och tomatsallad

En gratinerad kassler, det låter väl inte helt fel va? Innan den sätts in i ugnen täcks den av en crème fraiche-blandning som smaksatts med lite chilisås. Strö ost över och låt kasslern gratineras i ugn. Ät ihop med en syrlig tomatsallad och kokt ris. Smaklig måltid önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 7, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kassler: Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnsform.
  3. Blanda crème fraiche med chilisås och peppar. Bred blandningen över kasslern och strö på osten.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 
  6. Tomatsallad: Skär tomaterna och salladen i bitar.
  7. Blanda olivolja, vinäger och senap med peppar. Ringla över tomaterna och salladen.
  8. Servera kasslern med ris och tomatsallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Ostgratinerad kassler
  • 600 g kassler
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 4 port ris
Tomatsallad
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 förp krispsallad
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 krm peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2665 kJ / 638 kCal