Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Nuggets i pita

Egna kycklingnuggets gillar barnen! Med smak av taco kan det inte bli annat än rätt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ströbröd och tacokrydda i en djup tallrik. Vänd kycklingbitarna i ströbrödsblandningen, se till att bitarna täcks av paneringen.
  3. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna tills bitarna fått färg. Låt dem rinna av på ett hushållspapper. Lägg tillbaka dem i stekpannan eller i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen och stek 6-8 minuter.
  4. Skär gurkan i stavar och tomaterna i skivor. Skölj och skär salladen i strimlor.
  5. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera kycklingen i pitabröden tillsammans med grönsaker, tacosås och gräddfil.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tacokryddan, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Läs noga ingrediensföreteckningen på tacokryddan. Använd glutenfritt ströbröd och pitabröd.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil .
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl ströbröd
  • 40 g tacokrydda
  • 2 msk olja
  • 1/2 gurka
  • 2 tomater
  • 1/2 romansallad
  • 6 pitabröd
  • 1 dl mild tacosås
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2544 kJ / 608 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer