UNDER 45 MIN | Medel

Karré med tzatziki

En klassisk karré serveras här med greklands-inspirerade tillbehör i form av en krämig tzatziki och rostad klyftpotatis. Svårare och godare än så behöver det inte vara att mätta magarna som kurrar där hemma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den förvärmda plåten och rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Stek karrén i resten oljan i en stekpanna i 6 minuter vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  4. Tzatziki: riv gurkan grovt och pressa ur lite vätska. Blanda gurkan med yoghurten, pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Servera potatis, karré, tzatziki och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Stek karrén med lite torkad rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 600 g benfri skivad fläskkarré
Tzaziki
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 cosmopolitansallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2292 kJ / 547 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept