Örtstekt fläskkarré med gurkröra
Örtstekt fläskkarré med gurkröra är ett smarrigt middagsalternativ när du vill göra något lite extra. Fläskkarrén steks och kryddas med örtblandningen. Gurkröran som serveras till förbereds genom att gurka, vitlök och kvarg blandas. Avnjut sedan karrén med rostad potatis, röran och fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Gurkröra
1 gurka
1/2 tsk salt
1 1/2 dl kvarg (10 %)
1 vitlöksklyfta
Karré
4 skivor fläskkarré
1 msk smör eller margarin
1 tsk oregano
1/2 tsk timjan
Sallad
4 tomater
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2256 KJ / 540 kCal
Fett24 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skall testa ikväll. Återkommer.
Bo
2015-02-14Inget som jag jublade över.
Tord håkan
2015-01-26