Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
3
Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Smaksätt karrén på kinesiskt vis med kanel, chili och ingefära. Den söta plommonsåsen passar utmärkt med det salta och kryddiga köttet. Servera med haricot verts eller vaxbönor och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Ingredienser

4 portioner
1 tsk chiliflakes
2 tsk malen kanel
1/2 msk salt
1/2 msk nymalen svartpeppar
1 kg fläskkarré i bit
1 msk rapsolja
8 färska plommon

Ingefärssås

2 msk japansk soja
1 1/2 msk riven ingefära
1 1/2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 dl strösocker

Bönor

400 g färska bönor (t ex haricot verts eller vaxbönor)
sesamolja
sesamfrön

Till servering

koriander
kokt ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat

Kommentarer

Blir alltid bra.

Jonas

2020-10-31

Så gott!

Malin

2020-02-23

Mycket god

Mats

2018-01-24

Näringsvärde per portion

Energi3547 KJ / 851 kCal
Fett35 g
Salt7.5 g
Kolhydrater78 g
Protein52 g

Testa liknande recept

Karré med plommonsås
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karrégryta med äpple & plommon
Betyg 4.6 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskkarrégryta med plommon och rotfrukter
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gräddkokt brysselkål med kyckling
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchigryta (Kimchi Jjigae)
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vintergryta med stjärnanis
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga