Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Smaksätt karrén på kinesiskt vis med kanel, chili och ingefära. Den söta plommonsåsen passar utmärkt med det salta och kryddiga köttet. Servera med haricot verts eller vaxbönor och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda chiliflakes, kanel, salt och peppar. Klappa in köttet med blandningen. Marinera minst 4 timmar i kylen eller gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Bryn köttet runt om i olja tills den får färg. Lägg det i en ugnsform.
  4. Dela, kärna ur och halvera plommonen. Lägg dem bredvid köttet.
  5. Ställ in i ugnen ca 50 minuter eller tills köttet har en innertemparatur på 70°C. Låt vila ca 20 minuter.
  6. Ingefärssås: Blanda soja, ingefära, vinäger och fisksås i en skål. Smält sockret och 2 msk vatten (för 4 port) i en liten kastrull på medelvärme, rör ej i kastrullen. Låt bubbla tills sockret är ljusbrunt. Rör försiktigt ner sojablandningen, det kan stänka lite. Låt koka på svag värme några minuter. Låt såsen svalna något.
  7. Mixa såsen med hälften av plommonhalvorna. Späd ev med 1 dl vatten (för 4 port).
  8. Bönor: Koka bönorna hastigt i saltat vatten i en kastrull. Häll av och låt ånga av. Droppa över lite sesamolja och strö över sesamfrön.
  9. Till servering: Skiva köttet. Servera med plommon, sås, bönor, koriander och kokt ris.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 msk salt
  • 1/2 msk nymalen svartpeppar
  • 1 kg fläskkarré i bit
  • 1 msk rapsolja
  • 8 färska plommon
Ingefärssås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 1/2 msk riven ingefära
  • 1 1/2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 dl strösocker
Bönor
  • 400 g färska bönor (t ex haricot verts eller vaxbönor)
  • sesamolja
  • sesamfrön
Till servering
  • koriander
  • kokt ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3547 kJ / 851 kCal