Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

28
3
Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Smaksätt karrén på kinesiskt vis med kanel, chili och ingefära. Den söta plommonsåsen passar utmärkt med det salta och kryddiga köttet. Servera med haricot verts eller vaxbönor och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås

Ingredienser

4 portioner
1 tsk chiliflakes
2 tsk malen kanel
1/2 msk salt
1/2 msk nymalen svartpeppar
1 kg fläskkarré i bit
1 msk rapsolja
8 färska plommon

Ingefärssås

2 msk japansk soja
1 1/2 msk riven ingefära
1 1/2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 dl strösocker

Bönor

400 g färska bönor (t ex haricot verts eller vaxbönor)
sesamolja
sesamfrön

Till servering

koriander
kokt ris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Jonas

2020-10-31

Blir alltid bra.

Malin

2020-02-23

Så gott!

Mats

2018-01-24

Mycket god

Näringsvärde per portion

Energi 3547 KJ / 851 kCal
Fett 35 g
Salt 0 g
Kolhydrater 78 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden