Pepparbakad karré med plommon- och ingefärssås
Smaksätt karrén på kinesiskt vis med kanel, chili och ingefära. Den söta plommonsåsen passar utmärkt med det salta och kryddiga köttet. Servera med haricot verts eller vaxbönor och ris.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
1 tsk chiliflakes
2 tsk malen kanel
1/2 msk salt
1/2 msk nymalen svartpeppar
1 kg fläskkarré i bit
1 msk rapsolja
8 färska plommon
Ingefärssås
2 msk japansk soja
1 1/2 msk riven ingefära
1 1/2 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1 dl strösocker
Bönor
400 g färska bönor (t ex haricot verts eller vaxbönor)
sesamolja
sesamfrön
Till servering
koriander
kokt ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3547 KJ / 851 kCal
Fett35 g
Salt7.5 g
Kolhydrater78 g
Protein52 g
Kommentarer
Blir alltid bra.
Jonas
2020-10-31Så gott!
Malin
2020-02-23Mycket god
Mats
2018-01-24