Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås

Fläskkarré i gryta tillsammans med katrinplommon och äpple i en krämig sås på grädde och buljong, visst låter det gott? Såsen får en söt smak av plommonen och äpplet och tillsammans med karrén utgör de en fin helhet som du serverar med potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala eller tvätta potatisen och koka den.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Stek lök och karré i matfettet i en gryta och tillsätt buljong och grädde. Lägg i katrinplommon, lagerblad och soja och låt puttra ca 10 minuter.
  3. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Lägg äppelklyftorna i grytan och koka ytterligare 2 minuter.
  4. Servera med potatisen och gärna gelé eller lingonsylt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaersättning

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 600 g karré (benfri, skivad)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 75 g katrinplommon
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
  • 1 rött äpple
  • majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2948 kJ / 705 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer