Fläskkarré med katrinplommon i gräddsås
Fläskkarré i gryta tillsammans med katrinplommon och äpple i en krämig sås på grädde och buljong, visst låter det gott? Såsen får en söt smak av plommonen och äpplet och tillsammans med karrén utgör de en fin helhet som du serverar med potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gul lök
600 g karré (benfri, skivad)
1 msk smör eller margarin
2 dl höns- eller köttbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
75 g katrinplommon
2 lagerblad
1 msk japansk soja
1 rött äpple
majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2948 KJ / 705 kCal
Fett29.6 g
Kolhydrater71.4 g
Protein33.9 g
Kommentarer
När ska man ha i majsstärkelsen?
Katarina
2024-02-21Hej Katarina! Majsstärkelsen ska i efter äpplena. Rör ut den i lite kallt vatten så blir det inga klumpar. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-22Hej! Undrar om det ska vara kinesisk eller japansk soja?
Panteha
2020-02-19Hej Panteha! Det ska vara japansk soja. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-19ser jättegott ut men besviken på beskrivningen, ska man skiva, tärna eller steka köttet helt.
Marielle
2018-01-21Hej Marielle! Det står i beskrivningen att det ska vara skivat. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-01-22