Karré med krispig kålsallad

Betyg 3.2 av 5.29 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Karré med krispig kålsallad

Här serveras karré med en krispig och fräsch kålsallad som tillbehör. Potatisen kryddas med färsk rosmarin innan den rostas färdigt i ugnen. Kålsalladen får en rivig smak av pepparroten som är en stor smakhöjare i denna måltid. Som avslut steks karrén och får en härlig gyllenbrun yta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Karré med krispig kålsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 msk olivolja
1/2 kruka rosmarin
salt
peppar

Kålsallad

300 g spetskål
1/2 tsk salt
1/2 förp rädisor (à 125 g)
1 msk riven pepparrot
1/2 dl majonnäs
2 msk dijonsenap

Karré

ca 600 g fläskkarré
1 msk olja

Gör så här

00:25:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2499 KJ / 598 kCal
Fett32 g
Salt2.1 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kryddstekt karré med pastasallad
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddstekt karré med potatissallad
    Betyg 3.4 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad