Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad

Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad är en trevlig rätt med intensiva smaker från det asiatiska köket. Marinaden innehåller bland annat ingefära, sesamolja och sambal oelek.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull till nudlarna.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, sambal oelek, ingefära, sesamolja och soja i en bunke. Lägg i köttet och blanda runt, se till att marinaden täcker ordenligt. Låt stå medan resten görs.
  3. Risnudelsallad: Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i durkslag.
  4. Skär spetskålen i strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla kålrabbin.
  5. Stek köttet i oljan 3–4 minuter per sida i en stekpanna. Gör färdigt nudelsalladen under tiden.
  6. Blanda grönsaker, risnudlar, limejuice, olja, soja och koriander.
  7. Servera fläskkarrén med den ljumma risnudelsalladen och limeklyftor.

För alla

Fri från gluten laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläskkarré i skivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk neutral olja
  • limeklyftor till servering
Risnudelsallad
  • 150 g risnudlar
  • 1/2 spetskål
  • 1 paprika
  • 1 kålrabbi
  • 1/2 msk pressad limejuice
  • 2 msk neutral olja
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1 kruka hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2537 kJ / 606 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer