UNDER 45 MIN | Medel

Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp 

Testa något nytt tillbehör till klassikern fläskkarré i form av kålrabbi som du karamelliserar, och slutligen vänder ner babyspenat. Ät tillsammans med en gräslökdsipp och potatis och du har en ny spännande rätt att testa.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Dipp: Skär gräslöken och blanda med senap och crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  4. Karré: Bryn köttet i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen ca 8 minuter.
  5. Kålrabbi: Skala och skär kålrabbi och lök i klyftor. Fräs grönsakerna i smöret i en stekpanna, sänk värmen och strö över sockret. Låt sockret bli ljusbrunt och krydda med salt och peppar. Vänd ner spenaten.
  6. Servera karrén med potatis, kålrabbi och gräslöksdipp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Dipp
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • peppar
Karré
  • 4 skivor benfri fläskkarré
  • 1 tsk olja
Kålrabbi
  • 1 kålrabbi (à 300 g)
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • 65 g babyspenat

Näringsvärde
Per portion

Energi 2507 kJ / 600 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept