Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp 

1
0
Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp 

Testa något nytt tillbehör till klassikern fläskkarré i form av kålrabbi som du karamelliserar, och slutligen vänder ner babyspenat. Ät tillsammans med en gräslökdsipp och potatis och du har en ny spännande rätt att testa.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp 

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Dipp

1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk
dijonsenap
2 dl
lätt crème fraiche
-
salt
-
peppar

Karré

4
skivor benfri fläskkarré
1 tsk
olja

Kålrabbi

1
kålrabbi (à 300 g)
1
rödlök
1 msk
smör
2 tsk
strösocker
65 g
babyspenat

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2507 KJ / 600 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept