Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp 

2
0
Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp 

Testa något nytt tillbehör till klassikern fläskkarré i form av kålrabbi som du karamelliserar, och slutligen vänder ner babyspenat. Ät tillsammans med en gräslökdsipp och potatis och du har en ny spännande rätt att testa.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp 

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Dipp

1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar

Karré

4 skivor benfri fläskkarré
1 tsk olja

Kålrabbi

1 kålrabbi (à 300 g)
1 rödlök
1 msk smör
2 tsk strösocker
65 g babyspenat

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj laktosfritt smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2507 KJ / 600 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 48 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden