Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp
Testa något nytt tillbehör till klassikern fläskkarré i form av kålrabbi som du karamelliserar, och slutligen vänder ner babyspenat. Ät tillsammans med en gräslökdsipp och potatis och du har en ny spännande rätt att testa.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Dipp
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 msk dijonsenap
2 dl lätt crème fraiche
salt
peppar
Karré
4 skivor benfri fläskkarré
1 tsk olja
Kålrabbi
1 kålrabbi (à 300 g)
1 rödlök
1 msk smör
2 tsk strösocker
65 g babyspenat
Gör så här
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2507 KJ / 600 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer