Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Karl-Alfreds hemliga låda

Karl-Alfreds hemliga låda är ett enkelt recept med spenat (förstås), ägg, tomater och riven ost som passar utmärkt som lunchlåda då rätten är både nyttig och uppiggande.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina spenaten och pressa ur så mycket som möjligt av vätskan. Vispa samman äggen. Tillsätt vetemjöl utrört i lite mjölk och tillsätt sedan resten av mjölken. Pressa vitlöksklyftor och blanda ner spenaten. Krydda med salt och vitpeppar.
  2. Häll smeten i en lätt smord ugnssäker form. Grädda i 225°C, ca 15 min. Skölj och skiva tomaterna. Lägg tomatskivorna på spenatlådan och strö över osten. Sätt in i ugnen i ytterligare 10 min. Servera spenatlådan med knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt djupfryst hackad spenat (à 375 g)
  • 5 ägg
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tomater
  • 2 dl riven ost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?