Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mammas spenatpudding

Ett härligt recept på spenatpudding. Du gör puddingen av spenat, ägg, smör, mjöl, ströbröd, mjölk, socker och kryddar med muskot. Spenatpuddingen passar bra att servera till fisk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Knäck äggen, dela vitor och gulor för sig. Vispa vitorna till hårt skum.
  3. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjöl, ströbröd, mjölk, salt, socker och muskot. Låt koka ett par minuter.
  4. Hacka spenaten och krama ut vätskan. Rör ner spenaten och äggulorna i kastrullen. Vänd ner äggviteskummet. Häll smeten i en smord och bröad form, 20 x 30 cm (för 4 port).
  5. Ställ formen i ugnen i 25 minuter eller tills puddingen stannat. Servera med rökt fisk, t ex böckling, eller rökt kött.

För alla

Spenatpuddingen innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Använd glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och ersätt mjölken med soja-, havre- eller risdryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket fryst, tinad spenat (à 375 g)
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 4 msk ströbröd
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 2 krm malen muskot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?