Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Potatisbullar med stuvad spenat och majs

Supergoda potatisbullar panerade i ströbröd och stekta till de får en krispig yta. Servera med mumsig stuvad spenat och majs till en bit kött eller fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
  2. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt den bli ljummen.
  3. Mosa potatisen med en elvisp och tillsätt mjölken i omgångar. Rör ner mjölet och krydda. Låt moset kallna.
  4. Tillsätt ägget och forma till runda bullar. Vänd i ströbröd och stek dem gyllene i smör ett par minuter på varje sida.
  5. Spenat: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt spenaten och låt den tina på svag värme under lock.
  6. Vispa samman mjöl och lite av mjölken till en redning. Rör ner den i spenaten. Tillsätt resten av mjölken och låt såsen sjuda ett par minuter. Krydda.
  7. Tillbehör: Koka majskolvarna mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Dela dem på mitten.
  8. Servera potatisbullarna med spenaten och majsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 msk smör
  • ca 2 1/4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • ströbröd till panering
  • smör till stekning
Stuvad spenat
  • 2 msk smör
  • 375 g djupfryst hackad spenat
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk
  • salt och peppar
Tillbehör
  • 2 majskolvar
  • smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?