Potatisbullar med stuvad spenat och majs

6
3
Potatisbullar med stuvad spenat och majs

Supergoda potatisbullar panerade i ströbröd och stekta till de får en krispig yta. Servera med mumsig stuvad spenat och majs till en bit kött eller fisk.

Potatisbullar med stuvad spenat och majs

Ingredienser

4 portioner
1 kg mjölig potatis
2 msk smör
ca 2 - 2 1/4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
salt och peppar
1 ägg
ströbröd till panering
smör till stekning

Stuvad spenat

2 msk smör
375 g djupfryst hackad spenat
2 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
salt och peppar

Tillbehör

2 majskolvar
smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Malin

2022-03-15

Första gången jag gör potatisbullar, hade förväntat mig att de skulle bli fastare. Blev mest som panerat, stekt potatismos. God smak men skulle kanske behövas fler ägg.

Redaktionen

2015-05-15

Hej Lisbeth! Det var tråkigt att höra! Men kanske det kan ha berott på vilken potatissort du använt? Tänk på att det behöver vara den mjöliga sorten. Hälsningar Michelle

Lisbeth

2015-05-12

Har någon försökt forma potatisbullar med rinnande mos? Jag har lagat exakt efter receptet, men inte lyckats forma några bullar, det blev en geggig massa