Supergoda potatisbullar panerade i ströbröd och stekta till de får en krispig yta. Servera med mumsig stuvad spenat och majs till en bit kött eller fisk.
Ingredienser
4 portioner
1
kg
mjölig potatis
2
msk
smör
ca 2 - 2 1/4
dl
mjölk
2
msk
vetemjöl
salt och peppar
1
ägg
ströbröd till panering
smör till stekning
Stuvad spenat
2
msk
smör
375
g
djupfryst hackad spenat
2 1/2
msk
vetemjöl
1 1/2
dl
mjölk
salt och peppar
Tillbehör
2
majskolvar
smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
6
3 st
Kommentarer
Malin
2022-03-15
Första gången jag gör potatisbullar, hade förväntat mig att de skulle bli fastare. Blev mest som panerat, stekt potatismos. God smak men skulle kanske behövas fler ägg.
Redaktionen
2015-05-15
Hej Lisbeth!
Det var tråkigt att höra! Men kanske det kan ha berott på vilken potatissort du använt? Tänk på att det behöver vara den mjöliga sorten. Hälsningar
Michelle
Lisbeth
2015-05-12
Har någon försökt forma potatisbullar med rinnande mos? Jag har lagat exakt efter receptet, men inte lyckats forma några bullar, det blev en geggig massa
Kommentarer
Malin
2022-03-15Första gången jag gör potatisbullar, hade förväntat mig att de skulle bli fastare. Blev mest som panerat, stekt potatismos. God smak men skulle kanske behövas fler ägg.
Redaktionen
2015-05-15Hej Lisbeth! Det var tråkigt att höra! Men kanske det kan ha berott på vilken potatissort du använt? Tänk på att det behöver vara den mjöliga sorten. Hälsningar Michelle
Lisbeth
2015-05-12Har någon försökt forma potatisbullar med rinnande mos? Jag har lagat exakt efter receptet, men inte lyckats forma några bullar, det blev en geggig massa