Kardemummarulle med chokladfluff och rabarberkompott
Oemotståndligt god rulltårta med rejäl kardemummasmak. Inuti rulltårtan gömmer sig fluffig färskost blandad med vit choklad och en sötsyrlig rabarberkompott. Byt hälften av rabarbern mot jordgubbar för en sötare och mer rosaröd kompott.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016
Ingredienser
10 bitar
Rabarberkompott
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
Kardemummarulle
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk stötta kardemummakärnor
Till garnering
1 msk strösocker
Chokladfluff
100 g vit choklad
200 g färskost
1 dl florsocker
1 dl kvarg (10%)
1/2 msk finrivet citronskal
Dekoration
färska bär
mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1354 KJ / 324 kCal
Fett12.5 g
Salt0.33 g
Kolhydrater44.7 g
Protein6.7 g
Kommentarer
Supergod, jag spritsade chokladfluffet ovanpå
Nanny
2022-06-05Blev hur bra som helst! Inget kladd utan perfekt konsisten.
Katarina
2019-08-10Läste inga kommentarer, det blev kladd av alltihopa. Massor av kladd! Men jädrans så god 👌
Matilda
2018-05-28