Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kardemummarulle med chokladfluff och rabarberkompott

Oemotståndligt god rulltårta med rejäl kardemummasmak. Inuti rulltårtan gömmer sig fluffig färskost blandad med vit choklad och en sötsyrlig rabarberkompott. Byt hälften av rabarbern mot jordgubbar för en sötare och mer rosaröd kompott.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rabarberkompott: Börja med rabarberkompotten. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en kastrull med socker och vaniljpulver. Koka till en fast kompott, ca 10 minuter. Låt kallna helt.
  2. Kardemummarulle: Sätt ugnen på 250°C. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  5. Garnering: Strö ut sockret på ett bakplåtspapper. Stjälp upp bottnen på papperet. Dra försiktigt bort det översta bakplåtspapperet. Låt svalna.
  6. Chokladfluff: Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Vispa färskost och florsocker slätt med elvisp. Vispa ner den smälta chokladen. Tillsätt kvarg och citronskal. Fortsätt vispa till ett jämnt "fluff".
  7. Bred ut chokladfluffet över den kalla bottnen. Fördela kompotten ovanpå. Rulla ihop till en rulltårta från ena långsidan.
  8. Dekoration: Garnera med bär och mynta.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Rabarberkompott
  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
Kardemummarulle
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 msk stötta kardemummakärnor
Till garnering
  • 1 msk strösocker
Chokladfluff
  • 100 g vit choklad
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1/2 msk finrivet citronskal
Dekoration
  • färska bär
  • mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1354 kJ / 324 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer