Kardemummarulle med chokladfluff och rabarberkompott

75
9
Kardemummarulle med chokladfluff och rabarberkompott

Oemotståndligt god rulltårta med rejäl kardemummasmak. Inuti rulltårtan gömmer sig fluffig färskost blandad med vit choklad och en sötsyrlig rabarberkompott. Byt hälften av rabarbern mot jordgubbar för en sötare och mer rosaröd kompott.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2016

Kardemummarulle med chokladfluff och rabarberkompott

Ingredienser

10 bitar

Rabarberkompott

300 g rabarber
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver

Kardemummarulle

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 msk stötta kardemummakärnor

Till garnering

1 msk strösocker

Chokladfluff

100 g vit choklad
200 g färskost
1 dl florsocker
1 dl kvarg (10%)
1/2 msk finrivet citronskal

Dekoration

färska bär
mynta

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Katarina

2019-08-10

Blev hur bra som helst! Inget kladd utan perfekt konsisten.

Matilda

2018-05-28

Läste inga kommentarer, det blev kladd av alltihopa. Massor av kladd! Men jädrans så god 👌

Ingrid

2017-01-26

Jättegod rulltårta som jag serverat flera gånger. Alltid uppskattad!

Näringsvärde per portion

Energi 1354 KJ / 324 kCal
Fett 12.5 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 44.7 g
Protein 6.7 g
Läs mer om näringsvärden