Midsommartårta med rabarber och vanilj
En riktig härlig sommartårta med frisk och söt rabarberkräm och len vaniljkräm som fyllning. Gräddtårtan dekoreras med sommarens bär som jordgubbar och hallon och gärna lite mynta.
Ingredienser
8-10 bitar
Sockerlag
2 msk hackad mynta
1 dl vatten
1 dl strösocker
Rabarberkräm
150 g rabarber
1 krm kardemummakärnor
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
1 msk majsstärkelse
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 dl mjölk
2 äggulor
3/4 dl strösocker
1 1/2 msk majsstärkelse
50 g rumstempererat smör
1 förp tårtbottnar (24 cm i diameter med 3 lager, eller hembakta)
Till garnering
3 dl vispgrädde
5 dl färska jordgubbar
1 förp färska hallon (à 125 g)
mynta till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1975 KJ / 472 kCal
Fett24 g
Salt0.3 g
Kolhydrater59 g
Protein5 g
Kommentarer
Väldigt uppskattad av samtliga. Upplevdes mer fräsch än söt 😍 helt klart att göra igen och bjuda på. Kommer dock göra mina egna bottnar nästa gång 😁
Olivia
2024-06-23Supergod tårta! Jag gjorde med chokladbottnar samt monterade tårtan två dagar innan för att få den ännu mer saftig. Dekorerade precis innan servering. Riktigt fräsch och älskad av gästerna.
Jenny
2024-05-25