Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Moussetårta med jordgubbar och rabarber

Fantastisk och mästerlig moussetårta som du bara måste testa. Jordgubbar och rabarber är en vinnande kombination som blir helt magisk tillsammans med den fluffiga vispgrädden och fylliga färskosten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rabarbern med sockret till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda den med vaniljkrämen, hemlagad eller tillagad enligt anvisning på förpackning.
  2. Lägg den ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bre på rabarber- och vaniljsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen.
  3. Snoppa och mixa jordgubbarna släta med stavmixer eller i matberedare.
  4. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jordgubbarna i ostsmeten. Vispa slätt.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Blanda ner resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt 2–4 timmar.
  6. Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tårtbottnar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 dl skalad och skuren rabarber (à 66 g)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl tjock vaniljkräm t ex marsánkräm
  • 2 färdiga tårtbottnar
  • 1 l jordgubbar
  • 200 g naturell färskost
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 6 gelatinblad
  • 1/2 l blandade färska bär till garnering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 840 kJ / 200 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden