Moussetårta med jordgubbar och rabarber

25
14
Moussetårta med jordgubbar och rabarber

Fantastisk och mästerlig moussetårta som du bara måste testa. Jordgubbar och rabarber är en vinnande kombination som blir helt magisk tillsammans med den fluffiga vispgrädden och fylliga färskosten.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Moussetårta med jordgubbar och rabarber

Ingredienser

8 portioner
3 dl skalad och skuren rabarber (à 66 g)
1 dl strösocker
3 dl tjock vaniljkräm t ex marsánkräm
2 färdiga tårtbottnar
1 l jordgubbar
200 g naturell färskost
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
6 gelatinblad
1/2 l blandade färska bär till garnering

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tårtbottnar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Christina

2022-05-30

Hej! Kan denna tårtan ligga i frysen flera dagar innan den tas fram och tinar?

Catrin

2020-06-30

Hur länge kan tårtan stå innan man bör servera den? Går det göra den dagen innan?

Redaktionen ICAse

2020-07-01

Hej Catrin! Du kan förbereda tårtan dagen innan, dekorera dock inte förrän precis innan servering. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Sofie

2020-01-22

Mycket god och uppskattad!