Easter mess

3
1
Easter mess

Den brittiska desserten eton mess är inte helt olik vår svenska marängsviss. I originalreceptet varvas grädde med maränger och färska bär, men här har vi satt ihop en vårig variant med rabarber och rosenvatten – en easter mess!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Easter mess

Ingredienser

4 portioner
300 g
rabarber
1 dl
vatten
3/4 dl
strösocker
1 krm
vaniljpulver
1/2 msk
potatismjöl
ev 1 msk
rosenvatten
3 dl
vispgrädde
3/4 dl
hackade pistagenötter
ca 12
maränger
-
färsk mynta (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Marie

2020-05-05

Kan man förbereda denna och servera efter några timmar? Eller dagen efter?

Redaktionen ICAse

2020-05-05

Hej Marie! Du kan göra rabarberkompotten dagen innan servering. Men vispa grädden samma dag som du ska servera den, den kan stå i kylen ett par timmar. Lägg ihop desserten strax innan servering så att marängerna håller sig krispiga. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1917 KJ / 458 kCal
Fett 36 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept