Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Easter mess

Den brittiska desserten eton mess är inte helt olik vår svenska marängsviss. I originalreceptet varvas grädde med maränger och färska bär, men här har vi satt ihop en vårig variant med rabarber och rosenvatten – en easter mess!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva rabarbern. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker och vaniljpulver. Koka ihop till en kompott ca 10 minuter.
  2. Blanda potatismjöl med lite kallt vatten och rör ner i krämen, koka ytterligare några minuter. Låt svalna helt. Rör ev ner rosenvatten.
  3. Vispa grädden. Varva rabarberkompott, grädde, pistage och krossade maränger i portionsskålar eller på ett stort fat. Garnera med mynta.

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rabarber
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1/2 msk potatismjöl
  • ev 1 msk rosenvatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 3/4 dl hackade pistagenötter
  • ca 12 maränger
  • färsk mynta (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1917 kJ / 458 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer