Easter mess

4
1
Easter mess

Den brittiska desserten eton mess är inte helt olik vår svenska marängsviss. I originalreceptet varvas grädde med maränger och färska bär, men här har vi satt ihop en vårig variant med rabarber och rosenvatten – en easter mess!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Easter mess

Ingredienser

4 portioner
300 g rabarber
1 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1/2 msk potatismjöl
ev 1 msk rosenvatten
3 dl vispgrädde
3/4 dl hackade pistagenötter
ca 12 maränger
färsk mynta (till garnering)

För alla

Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Marie

2020-05-05

Kan man förbereda denna och servera efter några timmar? Eller dagen efter?

Redaktionen ICAse

2020-05-05

Hej Marie! Du kan göra rabarberkompotten dagen innan servering. Men vispa grädden samma dag som du ska servera den, den kan stå i kylen ett par timmar. Lägg ihop desserten strax innan servering så att marängerna håller sig krispiga. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1917 KJ / 458 kCal
Fett 36 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 31 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden