Easter mess
Den brittiska desserten eton mess är inte helt olik vår svenska marängsviss. I originalreceptet varvas grädde med maränger och färska bär, men här har vi satt ihop en vårig variant med rabarber och rosenvatten – en easter mess!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
4 portioner
300 g rabarber
1 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
1/2 msk potatismjöl
ev 1 msk rosenvatten
3 dl vispgrädde
3/4 dl hackade pistagenötter
ca 12 maränger
färsk mynta (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1917 KJ / 458 kCal
Fett36 g
Salt0.07 g
Kolhydrater31 g
Protein5 g
Kommentar
Kan man förbereda denna och servera efter några timmar? Eller dagen efter?
Marie
2020-05-05Hej Marie! Du kan göra rabarberkompotten dagen innan servering. Men vispa grädden samma dag som du ska servera den, den kan stå i kylen ett par timmar. Lägg ihop desserten strax innan servering så att marängerna håller sig krispiga. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-05