Den brittiska desserten eton mess är inte helt olik vår svenska marängsviss. I originalreceptet varvas grädde med maränger och färska bär, men här har vi satt ihop en vårig variant med rabarber och rosenvatten – en easter mess!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Kontrollera noga innehållet i marängerna.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria maränger.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Kan man förbereda denna och servera efter några timmar? Eller dagen efter?
Marie
2020-05-05Hej Marie! Du kan göra rabarberkompotten dagen innan servering. Men vispa grädden samma dag som du ska servera den, den kan stå i kylen ett par timmar. Lägg ihop desserten strax innan servering så att marängerna håller sig krispiga. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-05