Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Karamelliserade aprikoser

Recept på utsökta karamelliserade aprikoser. Du gör det av socker, smör, aprikoser och vaniljstång. De goda smaksatta aprikoserna passar bra att servera som tillbehör till efterrätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält sockret i en kastrull och låt det karamelliseras. Tillsätt smöret.
  2. Kärna ur aprikoserna och dela dem i klyftor. Blanda försiktigt ner i sockret.
  3. Snitta vaniljstången och lägg ner. Ta av från värmen och låt frukten svalna.
  4. Servera gärna aprikoserna till Aprikos- och yoghurttårta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Tips

Gott att servera till tårtan, men även till favoritostarna.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 dl socker
  • 1 msk smör
  • 8 färska aprikoser
  • 1/2 vaniljstång
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer