Päron i ingefärslag

6
6
Päron i ingefärslag

Ett perfekt efterrätt att tillaga när du vill bjuda dina vänner på något elegant och fräscht. De kokade päronen läggs i burkar och sveps in i en smidig ingefärslag bestående av bland annat myntablad, vaniljstång och limejuice.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Päron i ingefärslag

Ingredienser

4 portioner
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
juice och skal av 1 - 1 1/2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Daniel

2021-11-08

Hur länge håller det?

Johanna

2021-04-13

Supergoda! Jag lät päronen koka med i sockerlagen istället för med vatten - och det gick superbra - och de blev supergoda - skalade och delade päronen och kärnade ur dem sedan fick de koka med i sockerlagen de sista 5 minutrarna...

Johanna

2021-04-12

Hur gör man arraksgrädde? Lät så gott... ;)