Päron i ingefärslag

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Päron i ingefärslag

Ett perfekt efterrätt att tillaga när du vill bjuda dina vänner på något elegant och fräscht. De kokade päronen läggs i burkar och sveps in i en smidig ingefärslag bestående av bland annat myntablad, vaniljstång och limejuice.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Päron i ingefärslag

Ingredienser

4 portioner
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
juice och skal av 1 - 1 1/2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar

Gör så här

00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller det?

Daniel

2021-11-08

Supergoda! Jag lät päronen koka med i sockerlagen istället för med vatten - och det gick superbra - och de blev supergoda - skalade och delade päronen och kärnade ur dem sedan fick de koka med i sockerlagen de sista 5 minutrarna...

Johanna

2021-04-13

Hur gör man arraksgrädde? Lät så gott... ;)

Johanna

2021-04-12

Testa liknande recept

Inkokta päron med vanilj
Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inlagda saffranspäron med vanilj
Betyg 4.3 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Karamellkokta päron med vispad färskost och krispiga jordärtskockor
Betyg 3.4 av 5.47 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glöggpäron
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inkokta päron med choklad & päronmousse
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad