Päron i ingefärslag
Ett perfekt efterrätt att tillaga när du vill bjuda dina vänner på något elegant och fräscht. De kokade päronen läggs i burkar och sveps in i en smidig ingefärslag bestående av bland annat myntablad, vaniljstång och limejuice.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
40 g ingefära
7 dl vatten
4 dl socker
juice och skal av 1 - 1 1/2 lime
1 vaniljstång
1 kg små päron
några myntakvistar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge håller det?
Daniel
2021-11-08Supergoda! Jag lät päronen koka med i sockerlagen istället för med vatten - och det gick superbra - och de blev supergoda - skalade och delade päronen och kärnade ur dem sedan fick de koka med i sockerlagen de sista 5 minutrarna...
Johanna
2021-04-13Hur gör man arraksgrädde? Lät så gott... ;)
Johanna
2021-04-12