Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Päron i ingefärslag

Ett perfekt efterrätt att tillaga när du vill bjuda dina vänner på något elegant och fräscht. De kokade päronen läggs i burkar och sveps in i en smidig ingefärslag bestående av bland annat myntablad, vaniljstång och limejuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla ingefära fint. Koka upp vatten, ingefära, socker, juice och skal av lime och urskrapad vaniljstång med frön. Koka ca 10 minuter.
  2. Skala päron. Förväll päronen i kokande vatten tills de blivit lätt mjuka, 5-20 minuter.
  3. Ta upp och lägg i väl rengjorda, varma glasburkar. Häll den heta lagen över. Låt svalna. Tryck ner avsköljda myntakvistar i lagen. Låt stå svalt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 40 g ingefära
  • 7 dl vatten
  • 4 dl socker
  • juice och skal av 1 1/2 lime
  • 1 vaniljstång
  • 1 kg små päron
  • några myntakvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?