Sabayongratinerade bär med fruktsorbet | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sabayongratinerade bär med fruktsorbet

Sugen på något sött? Då kanske denna mumsiga rätt på sabayongratinerade bär med mild fruktsorbet skulle kunna passa. Gratinera bara bären i ugn under ett vaniljsmakande äggskum och servera sedan direkt med sorbeten.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på "grill", 275°C.
  2. Dela vaniljstången på längden och gröp ur kärnorna.  Lägg detta i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka till en simmig lag. Ta upp vaniljstången.
  3. Vispa äggulorna. Tillsätt den heta lagen under kraftig vispning. Lägg bären i en ugnssäker smord form. Häll äggskummet över bären.
  4. Gratinera tills täcket blivit gyllenbrunt, ca 2 minuter.
  5. Till servering: Servera genast med några kulor sorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 4 dl blandade bär
Till servering
  • 1/2 l jordgubbs sorbet eller annan sorbet
Lägg till i inköpslistan