Aprikos- och yoghurttårta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Aprikos- och yoghurttårta

Aprikos- och yoghurttårta är ett spännande och snyggt alternativ till gräddtårtan. Mörk rom, vispgrädde och naturell yoghurt ingår. Aprikosbitarna tillför sötma och lite tuggmotstånd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Yoghurtblandning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Blanda yoghurt och florsocker.
  3. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull tillsammans med rom och citronjuice. Blanda med yoghurten.
  4. Vispa grädden och vänd ner den i blandningen.
  5. Skålla, skala och kärna ur aprikoserna. Skär i bitar.
  6. Lägg sockerkaksbottnen i en plastfolieklädd form med avtagbar botten. Lägg på frukten.
  7. Häll yoghurtsmeten över frukten och ställ kallt för att stelna i minst 2 timmar.
  8. Servera gärna Karamelliserade aprikoser till tårtan.

För alla

Gör glutenfri: använd sockerkaksbottnar utan gluten.
Gör äggfri: använd sockerkaksbottnar utan ägg.
Gör mjölkfri: använd sockerkaksbottnar utan mjölk. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell. Ersätt grädden med tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 sockerkaksbotten (köpt eller hemgjord)
Yoghurtblandning
  • 7 gelatinblad
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 3 msk mörk rom
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice (0,5 dl motsvarar ca 1 frukt)
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 16 färska aprikoser
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1220 kJ / 290 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden