Aprikos- och yoghurttårta

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
0
Aprikos- och yoghurttårta

Aprikos- och yoghurttårta är ett spännande och snyggt alternativ till gräddtårtan. Mörk rom, vispgrädde och naturell yoghurt ingår. Aprikosbitarna tillför sötma och lite tuggmotstånd.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Aprikos- och yoghurttårta

Ingredienser

8 portioner
1   sockerkaksbotten (köpt eller hemgjord)

Yoghurtblandning

7   gelatinblad
5 dl  naturell yoghurt
2 1/2 dl  florsocker
3 msk  mörk rom
1/2 dl  färskpressad citronjuice (0,5 dl motsvarar ca 1 frukt)
2 1/2 dl  vispgrädde
16   färska aprikoser

För alla

Gör glutenfri: använd sockerkaksbottnar utan gluten.
Gör äggfri: använd sockerkaksbottnar utan ägg.
Gör mjölkfri: använd sockerkaksbottnar utan mjölk. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, tex Alpro soya yofu naturell. Ersätt grädden med tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1220 KJ / 290 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
Betyg 3.4 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pannacotta med tequila och hjortron
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Geléhjärtan
Betyg 2.9 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pistage- och aprikosrulltårta
Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fikon- och ananassallad med nötter och romskum
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tårtfyllning med rabarbermousse
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga