Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Plommon i amaretto

En briljant blandning av godsaker hittar du i den här bedårande efterrätten. Plommonen kokas med vaniljstång, socker och citron och placeras tillsammans med björnbär och hallon i en glasburk där frukterna sveps in i smakfull amarettolikör.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker, skal och juice av citron och urskrapad vaniljstång med frön i en kastrull. Låt plommon koka med några minuter. Ta upp och dra ev av skalet.
  2. Fördela plommon och ev några färska hallon och björnbär i rena glasburkar. Koka upp lagen och tillsätt amarettolikör. Häll den heta lagen över bären. Låt svalna. Förvara kallt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 dl vatten
  • 3 1/2 dl socker
  • skal och juice av 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • 1 kg plommon
  • ev några dl färska hallon och björnbär
  • 3 dl Amarettolikör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?