Plommon i amaretto

1
1
Plommon i amaretto

En briljant blandning av godsaker hittar du i den här bedårande efterrätten. Plommonen kokas med vaniljstång, socker och citron och placeras tillsammans med björnbär och hallon i en glasburk där frukterna sveps in i smakfull amarettolikör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008

Plommon i amaretto

Ingredienser

4 portioner
6 dl
vatten
3 1/2 dl
socker
skal och juice av 1
citron
1
vaniljstång
1 kg
plommon
-
några dl färska hallon och björnbär
3 dl
Amarettolikör

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Anna

2014-08-20

Fantastiskt gott! Jag gjorde utan bär, bara plommon och lag. Vi gjorde hälften med och hälften utan Amaretto. Båda mycket goda (och jag gillar inte Amaretto så mycket egentligen men det här var gott). Den utan Amaretto var snäppet bättre. Syrlig och söt på samma gång. Mums! Även pappa som har ätit mycket inkokt frukt i sina dar älskade receptet (både utan och med Amaretto, även om jag tror att även hans favvo var utan Amaretto).

Testa liknande recept