Plommon i amaretto
En briljant blandning av godsaker hittar du i den här bedårande efterrätten. Plommonen kokas med vaniljstång, socker och citron och placeras tillsammans med björnbär och hallon i en glasburk där frukterna sveps in i smakfull amarettolikör.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2008
Ingredienser
4 portioner
6 dl vatten
3 1/2 dl socker
skal och juice av 1 citron
1 vaniljstång
1 kg plommon
några dl färska hallon och björnbär
3 dl amarettolikör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt gott! Jag gjorde utan bär, bara plommon och lag. Vi gjorde hälften med och hälften utan Amaretto. Båda mycket goda (och jag gillar inte Amaretto så mycket egentligen men det här var gott). Den utan Amaretto var snäppet bättre. Syrlig och söt på samma gång. Mums! Även pappa som har ätit mycket inkokt frukt i sina dar älskade receptet (både utan och med Amaretto, även om jag tror att även hans favvo var utan Amaretto).
Anna
2014-08-20