Persikosoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Persikosoppa

Bjud på vacker persikosoppa till dessert med detta trevliga recept. Soppan får en helt underbar smak av de stötta kardemummakärnorna som är helt perfekt ihop med de mixade, söta persikorna. Servera din soppa kall dekorerad med blåbär och mynta.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, vin och socker. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt vaniljfröna och stötta kardemummakärnor.
  2. Lägg i persikor och koka i 10 minuter. Låt svalna och mixa till en slät soppa.
  3. Servera kallt och garnera med blåbär och/eller en myntakvist.

För alla

Soppan är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vatten
  • 1 dl sött vitt dessertvin
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 3 burkar persikor (à 420 g)
Garnering
  • blåbär
  • myntakvist
Lägg till i inköpslistan