Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.

Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
1 silverlök
2 msk olja
salt
peppar
2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vispgrädde
Till servering
1 dl rostade hackade hasselnötter
1 dl hyvlad Västerbottensost
20 g färsk gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2052 KJ / 491 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater11 g
Protein11 g
Kommentarer
Supergod och mättande. Råkade ta parmesanost. Det var riktigt gott!
Sandra
2022-05-06Jättegott alternative för veckans middag. Jag provade med vitvins vinster instället och det var bra. Det tillhör till kassler. 😋 Yum!
Alejandro
2020-10-27