Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.
Ingredienser
4 portioner
500
g
brysselkål
1
silverlök
2
msk
olja
salt och peppar
2
dl
vitt vin
1/2
grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2
dl
vispgrädde
Till servering
1
dl
rostade hackade hasselnötter
1
dl
hyvlad Västerbottensost
20
g
färsk gräslök
För alla
Kontrollera ingredienserna i buljongen. Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein. Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör så här
Tips
Servera gärna till kyckling eller julskinka.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
21
2 st
Kommentarer
Sandra
2022-05-06
Supergod och mättande. Råkade ta parmesanost. Det var riktigt gott!
Alejandro
2020-10-27
Jättegott alternative för veckans middag. Jag provade med vitvins vinster instället och det var bra. Det tillhör till kassler. 😋 Yum!
Kommentarer
Sandra
2022-05-06Supergod och mättande. Råkade ta parmesanost. Det var riktigt gott!
Alejandro
2020-10-27Jättegott alternative för veckans middag. Jag provade med vitvins vinster instället och det var bra. Det tillhör till kassler. 😋 Yum!