Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkålen i halvor. Skala och klyfta löken.
  2. Stek kålen och löken i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Häll över i en gryta. Tillsätt vinet och låt det koka någon minut. Smula i buljongtärningen och rör ner grädden. Lägg på ett lock och låt sjuda några minuter.
  3. Till servering: Hyvla osten. Hacka hasselnötterna grovt och finhacka gräslöken. Smaka av brysselkålen med salt och peppar.
  4. Servera med ost, nötter och gräslök.

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Kontrollera ingredienserna i buljongen, i övrigt fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Tips

Servera gärna till kyckling eller julskinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 1 silverlök
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 2 dl vispgrädde
Till servering
  • 1 dl hyvlad Västerbottensost
  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • 20 g färsk gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2052 kJ / 491 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept