Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat
2
Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.

Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
500 g  brysselkål
1   silverlök
2 msk  olja
salt och peppar
2 dl  vitt vin
1/2   grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl  vispgrädde

Till servering

1 dl  rostade hackade hasselnötter
1 dl  hyvlad Västerbottensost
20 g  färsk gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Supergod och mättande. Råkade ta parmesanost. Det var riktigt gott!

Sandra

2022-05-06

Jättegott alternative för veckans middag. Jag provade med vitvins vinster instället och det var bra. Det tillhör till kassler. 😋 Yum!

Alejandro

2020-10-27

Näringsvärde per portion

Energi2052 KJ / 491 kCal
Fett40 g
Salt4 g
Kolhydrater11 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Rostad sallad med grönkål och brysselkål
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkålsgratäng
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Västerbottensostpaj med savoykål
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brysselkål
Betyg 3.8 av 5.
128 personer har röstat
Under 30 min att tillaga