Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

21
2
Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.

Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
1 silverlök
2 msk olja
salt och peppar
2 dl vitt vin
1/2 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vispgrädde

Till servering

1 dl rostade hackade hasselnötter
1 dl hyvlad Västerbottensost
20 g färsk gräslök

För alla


Kontrollera ingredienserna i buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Servera gärna till kyckling eller julskinka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Sandra

2022-05-06

Supergod och mättande. Råkade ta parmesanost. Det var riktigt gott!

Alejandro

2020-10-27

Jättegott alternative för veckans middag. Jag provade med vitvins vinster instället och det var bra. Det tillhör till kassler. 😋 Yum!

Näringsvärde per portion

Energi 2052 KJ / 491 kCal
Fett 40 g
Salt 4 g
Kolhydrater 11 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden