UNDER 30 MIN | Medel

Bräserad brysselkål med Västerbottensost och hasselnötter

Här kokas brysselkålen i grädde och vin. Västerbottensost ger det där lilla extra till denna krämiga kålrätt. Toppat med rostade hasselnötter är detta ett perfekt tillbehör till julskinkan eller stekt kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär brysselkålen i halvor. Skala och klyfta löken.
  2. Stek kålen och löken i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Häll över i en gryta. Tillsätt vinet och låt det koka någon minut. Smula i buljongtärningen och rör ner grädden. Lägg på ett lock och låt sjuda några minuter.
  3. Till servering: Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i torr panna ett par minuter tills de fått lite färg. Hyvla osten och finhacka gräslöken. Smaka av brysselkålen med salt och peppar.
  4. Servera brysselkålen med ost, nötter och gräslök.

För alla


Kontrollera ingredienserna i buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Tips

Servera gärna till kyckling eller julskinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g brysselkål
  • 1 silverlök
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vitt vin
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 2 dl vispgrädde
Till servering
  • 1 dl rostade hackade hasselnötter
  • 1 dl hyvlad Västerbottensost
  • 20 g färsk gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2052 kJ / 491 kCal