Waldorfsallad med brysselkål

3
0
Waldorfsallad med brysselkål

Rotsellerin får ge plats åt brysselkål i denna variant på waldorfsallad. Strimla brysselkålen mycket tunt med en mandolin eller kniv och blanda med lika tunna skivor av ett gott rött äpple och en god majonnäs. Servera waldorfsalladen i små båtar av hjärtsalladsblad toppade med rostade valnötter till glöggmingel eller som en del av ditt gröna julbord!

Skriv ut
Waldorfsallad med brysselkål

Ingredienser

8 portioner
15
brysselkål (15 st motsvarar ca 300 g)
1
rött äpple
1 1/2 dl
majonnäs
-
salt
-
svartpeppar
1 1/2 dl
valnötter
2
hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Gör waldorfsalladen vegansk genom att använda vegansk majonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 793 KJ / 190 kCal
Fett 17 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 5 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept