UNDER 30 MIN | Medel

Waldorfsallad med brysselkål

Rotsellerin får ge plats åt brysselkål i denna variant på waldorfsallad. Strimla brysselkålen mycket tunt med en mandolin eller kniv och blanda med lika tunna skivor av ett gott rött äpple och en god majonnäs. Servera waldorfsalladen i små båtar av hjärtsalladsblad toppade med rostade valnötter till glöggmingel eller som en del av ditt gröna julbord!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva brysselkålen mycket tunt gärna på en mandolin eller med en kniv.
  2. Dela, kärna ur och strimla äpplet.
  3. Blanda brysselkål, äpple och majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka nötterna grovt.
  5. Ansa och lossa salladsbladen från varandra, lägg bladen på ett fat. Lägg waldorfsallad i bladen och toppa med valnötter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Gör waldorfsalladen vegansk genom att använda vegansk majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 15 brysselkål (15 st motsvarar ca 300 g)
  • 1 rött äpple
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl valnötter
  • 2 hjärtsallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 793 kJ / 190 kCal