Waldorfsallad med brysselkål

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Waldorfsallad med brysselkål

Rotsellerin får ge plats åt brysselkål i denna variant på waldorfsallad. Strimla brysselkålen mycket tunt med en mandolin eller kniv och blanda med lika tunna skivor av ett gott rött äpple och en god majonnäs. Servera waldorfsalladen i små båtar av hjärtsalladsblad toppade med rostade valnötter till glöggmingel eller som en del av ditt gröna julbord!

Waldorfsallad med brysselkål

Ingredienser

8 portioner
15 brysselkål (15 st motsvarar ca 300 g)
1 rött äpple
1 1/2 dl majonnäs
salt
svartpeppar
1 1/2 dl valnötter
2 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi793 KJ / 190 kCal
Fett17 g
Salt0.4 g
Kolhydrater5 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Brysselkål med getost och fikon
Betyg 3.2 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall sallad med brysselkål, valnötter och apelsin
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vintersallad med brysselkål och fetaost
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål och rödkålsris i chimichurri
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coleslaw på brysselkål med wasabi
Betyg 3.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga