Karamelliserad brysselkål och potatispuré med ost

Tillhör du också gänget som älskar brysselkål? Här har de fått karamelliserats i smör, honung och apelsin (wow så gott!). Den salta, och lite fräscha smaken passar sedan som handen i handsken med potatispurén som smaksatts med Västerbottensost, och även en sallad med allt från aprikoser till hasselnötter i!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021

Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 förp riven lagrad ost t ex Västerbottensost eller Folke (à 150 g)
Brysselkål
500 g brysselkål
1 gul lök
1 apelsin
1 msk smör
2 msk honung
Sallad
2 hjärtsallad
10 torkade aprikoser
1 dl skalade hasselnötter
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3003 KJ / 718 kCal
Fett32 g
Salt1.6 g
Kolhydrater75 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
7 stVäldigt gott lättlagat. Kommer göra det igen
Marie
Urgott!
Lena
Det var ingen höjdare tyvärr…
Eva
Det kommer att bli en favorit.
Lisa
Kändes väldigt lyxigt! Och var väldigt gott!
Maylie
Undrar samma sak som Sussanne - löken skalas och klyftas och försvinner sedan ur receptet. Hur ska den tillagas?
Christina
Ang brysselkålen Vad gör man med den klyftade löken?
Sussanne
Tack Susanne och Christina för att ni uppmärksammade oss på detta. Vi har nu uppdaterat receptet med att löken ska stekas tillsammans med brysselkålen. Hälsningar Ulrika
ICA-köket