Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingonparfait med mandelbiskvier och julröd sås

Lingonparfait med mandelbiskvier och julröd sås av lingonsylt och kanel är en god och vacker dessert som ska frysas i minst tre timmar. Ställ fram den 10 minuter innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka socker och vatten i en kastrull till en simmig lag, ca 5 min. Låt lagen svalna något.
  2. Vispa äggulorna med elvisp och tillsätt lagen lite i taget. Blanda i lingonsylten.
  3. Vispa grädden till ett fast skum. Vänd ner i parfaitsmeten. Häll smeten i en kransform. Tryck i mandelbiskvierna. Frys parfaiten minst 3 tim.
  4. Sås: Mixa ingredienserna till såsen i en mixer eller matberedare.
  5. Låt parfaiten stå framme ca 10 min innan servering. Stjälp upp den på ett fat och ringla såsen över.

Tips

Parfaiten går mycket bra att göra flera veckor innan servering. Se bara till att den är täckt ordentligt så den inte tar smak av något annat i frysen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl lingonsylt
  • 3 dl vispgrädde
  • 20 små mandelbiskvier
Sås
  • 1 dl lingonsylt
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer