Glassiga citroner med mynta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Glassiga citroner med mynta

Glassiga citroner med mynta är ett ganska avancerat recept på en utsökt dessert. Tänk på att förbereda i tid, då citronglassen bör frysas i fyra timmar innan servering. Garnera med en chokladplatta och myntablad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär av topparna på citronerna. Gröp ur citronerna med hjälp av en grapefruktkniv eller en sked. Finhacka citronköttet och ta vara på citronsaften.
  2. Vispa äggulorna pösiga tillsammans med sockret. Vispa grädden fast. Blanda ner vispgrädde, drygt hälften av citronhack och saft samt mynta i äggpöset. Spara resten av citronhack och saft och blanda i vatten till en frisk måltidsdryck.
  3. Skär av en bit från citronernas botten så att de kan stå upprätta. Fyll dem med glassmet och ställ dem på ett fat. Frys dem minst 4 tim. Frys resten av smeten i en skål.
  4. Skeda upp den frysta citronglassen på toppen av citronerna strax innan de ska serveras. Garnera med en chokladplatta och myntablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 medelstora citroner
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad mynta
  • 4 tunna chokladplattor
  • myntablad till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden