Blåbärsglass med kardemumma och whisky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Blåbärsglass med kardemumma och whisky

Blåbärsglass med kardemumma och whisky är en utsökt efterrätt med en spännande balans mellan blåbärens sötma och whiskyns kraftfullhet. Efterrätten kommer att lämna ett leende på allas läppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Strössel: Smält smöret. Smula/krossa digestivekexen fint. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda smör, kexsmulor och kardemumma. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen ca 7 minuter. Ta ut och låt stå framme och torka.
  4. Blåbärsglass: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt whisky och blåbär.
  5. Vispa grädden fast och vänd ner den i ägg- och blåbärsblandningen. Häll upp i en form. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  6. Ta fram och ställ i kylen ca 30 minuter före servering.
  7. Blåbärssås: Mosa blåbär med florsocker och passera genom en finmaskig sil.
  8. Servera glassen med det rostade strösslet och gärna blåbärssås. Garnera med blåbär och gärna en myntakvist.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Ingredienser

Portioner: 8
Strössel
  • 5 digestivekex
  • 1 tsk hel kardemumma
  • 25 g smör
Blåbärsglass
  • 5 äggulor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk Mackmyra whisky (eller annan whisky)
  • 2 dl blåbär
  • 3 dl vispgrädde
Blåbärssås
  • 2 dl blåbär
  • 2 msk florsocker
Garnering
  • blåbär
  • ev myntakvist till garnering
Lägg till i inköpslistan