Blåbärsglass med kardemumma och whisky
Blåbärsglass med kardemumma och whisky är en utsökt efterrätt med en spännande balans mellan blåbärens sötma och whiskyns kraftfullhet. Efterrätten kommer att lämna ett leende på allas läppar.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010
Ingredienser
8 portioner
Strössel
5 digestivekex
4/5 - 1 tsk hel kardemumma
25 g smör
Blåbärsglass
5 äggulor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk Mackmyra whisky (eller annan whisky)
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
Blåbärssås
2 dl blåbär
2 msk florsocker
Garnering
blåbär
myntakvist till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt god glass och dessutom enkel att göra. Jag tog vanlig "billig" Tullamore whisky och det funkade utmärkt.
Veronica
2024-01-10