Blåbärsglass med kardemumma och whisky

8
0
Blåbärsglass med kardemumma och whisky

Blåbärsglass med kardemumma och whisky är en utsökt efterrätt med en spännande balans mellan blåbärens sötma och whiskyns kraftfullhet. Efterrätten kommer att lämna ett leende på allas läppar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Blåbärsglass med kardemumma och whisky

Ingredienser

8 portioner

Strössel

5 digestivekex
4/5 - 1 tsk hel kardemumma
25 g smör

Blåbärsglass

5 äggulor
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk Mackmyra whisky (eller annan whisky)
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde

Blåbärssås

2 dl blåbär
2 msk florsocker

Garnering

blåbär
myntakvist till garnering

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept