Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Stenkyrkas saffransglass

Stenkyrkas saffransglass är perfekt för dig som inte gillar alltför söta efterrätter. Glassen får en charmerande gul färg av saffranet, vilket också är otroligt gott tillsammans med vaniljstången, grädden och den syrliga smaken av apelsinjuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en kastrull. Blanda med saffran, mjölk och grädde. Koka upp blandningen och låt den sedan svalna.
  2. Vispa sockret och äggulorna luftigt och rör ner i gräddmjölken. Häll även i apelsinjuicen.
  3. Hetta upp glassblandningen till 85 °C och rör i glukosen. Låt gärna vila i kylskåpet i 8 timmar för att få en extra len konsistens.
  4. Kör glassen i glassmaskin tills den är färdig. Frys in glassen i minst 1 1/2 timme före servering. Eller frys glassen i bunke i ca 5 timmar och rör med ca 30 minuters mellanrum.

För alla

Fri från gluten. Innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 vaniljstång
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 8 äggulor
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 2 msk glukos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer