Kapkummel med remoulad
En enkel vardagsrätt med härlig smak som passar både stora som små. Fisken smörsteks och serveras tillsammans med nykokt potatis, en fräsch remouladsås och gröna haricots verts. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Remoulad
1 förp pickles (à 390 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
salt och peppar
Fisk
600 g fryst, tinad kapkummel
2 msk smör eller margarin
Till servering
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2553 KJ / 609 kCal
Fett24 g
Salt2.45 g
Kolhydrater62 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade bra, kul med egengjord remoulad. Nyttig maträtt, dessutom hållbart och bra val, kummel är en grönlistad fisk. Panerad kummel är kanske lämpligare om man gillar mindre smak av fisk.
Janne
2020-12-08Fisken smakade väldigt.... fiskigt.
Betty ulrika
2017-10-24Kapkummel var den sämsta fisk jag ätit. Här borde matkassen valt svenskfisk.
Monica
2017-10-22