Kapkummel med remoulad

12
3
Kapkummel med remoulad

En enkel vardagsrätt med härlig smak som passar både stora som små. Fisken smörsteks och serveras tillsammans med nykokt potatis, en fräsch remouladsås och gröna haricots verts. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2017

Kapkummel med remoulad

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Remoulad

1
förp pickles (à 390 g)
2 dl
crème fraiche
1 tsk
dijonsenap
-
salt och peppar

Fisk

600 g
fryst, tinad kapkummel
2 msk
smör eller margarin

Till servering

150 g
haricots verts (bönor)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Smaksätt remouladen med curry.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Janne

2020-12-08

Smakade bra, kul med egengjord remoulad. Nyttig maträtt, dessutom hållbart och bra val, kummel är en grönlistad fisk. Panerad kummel är kanske lämpligare om man gillar mindre smak av fisk.

Betty ulrika

2017-10-24

Fisken smakade väldigt.... fiskigt.

Monica

2017-10-22

Kapkummel var den sämsta fisk jag ätit. Här borde matkassen valt svenskfisk.

Näringsvärde per portion

Energi 2553 KJ / 609 kCal
Fett 24 g
Salt 2.45 g
Kolhydrater 62 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept