Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Bön- och potatissallad med karrékotlett

Detta recept på bön- och potatissallad med karrékotlett är både lyxigt och inbjudande! Den ljuvliga potatissalladen gör du av färskpotatis, haricots verts, rödlök, senap, vinäger och olja och kotletterna steks saftiga i lite matfett och smaksätts med salt och peppar. Aptitligt och matigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatissallad: Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten. Spola dem sedan kalla.
  3. Skala och skiva löken.
  4. Blanda senap och vinäger i en stor skål. Vispa droppvis ner olivoljan till en krämig dressing. Vispa ner vattnet.
  5. Blanda potatisen med senapsdressingen. Vänd ner bönor och lök. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek kotletterna i matfettet ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Vid servering vänd ner ruccolan i potatissalladen och servera till kotletterna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 3 msk senap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 4 karrékotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2735 kJ / 654 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer