Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Höstpasta med senap och persilja

En värmande god pasta med fläsk, ärtorna haricots verts och morötter. Får höstig smak med hackad persilja och en klick senap i grädden. Krämigt och smakrikt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i haricots verts när det återstår 4 minuter av pastans koktid.
  2. Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och morötterna i skivor. Skär eventuellt bort svålen och strimla fläsket.
  3. Stek fläsket i oljan. Vänd ner lök och morötter och stek ytterligare några minuter. Rör ner grädden och koka några minuter.
  4. Hacka persiljan och vänd ner den tillsammans med senapen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda grytan med pastan och servera.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 150 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 2 morötter
  • ca 300 g rimmat bogfläsk
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 msk senap
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2245 kJ / 537 kCal