Matig soppa på torkade kantareller med vitlöksrostat bröd
Det är få saker som värmer lika bra som en rykande soppa. I denna hittar du allt från torkade kantareller, färska champinjoner och cannellinibönor! Basen utgörs av havregrädde, och för att göra kvällens måltid lite matigare serverar du vitlöksrostade bröd med persilja ovanpå. Smaklig soppa önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021
Ingredienser
4 portioner
30 g torkade kantareller
12 dl vatten
1 bakpotatis (à ca 300 g)
1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 msk rapsolja
2 svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
8 skivor levainbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2027 KJ / 482 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket god och matig soppa! Vi använde svampbuljongtärningar, samt ca 1,5-2 tsk salt och ca 1 tsk svartpeppar vid avsmakning, blev utsökt! (Men vi föredrar ganska salt mat, så det kan vara för mycket om man inte är i det lägret)
Catherine
2020-11-24