Kantarellsoppa med vitlöksrostat bröd

8
1 Klimatsmart
Kantarellsoppa med vitlöksrostat bröd

Det är få saker som värmer lika bra som en rykande soppa. I denna hittar du allt från kantareller, färska champinjoner och cannellinibönor! Basen utgörs av havregrädde, och för att göra kvällens måltid lite matigare serverar du vitlöksrostade bröd med persilja ovanpå. Smaklig soppa önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2020

Kantarellsoppa med vitlöksrostat bröd

Ingredienser

4 portioner
30 g
torkade kantareller
12 dl
vatten
1
bakpotatis (à ca 300 g)
1
gul lök
250 g
färska champinjoner
1 msk
rapsolja
2
svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
380 g
kokta cannellinibönor
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar
1
vitlöksklyfta
2 msk
rapsolja
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
8
skivor levainbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri grädde. Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Catherine

2020-11-24

Mycket god och matig soppa! Vi använde svampbuljongtärningar, samt ca 1,5-2 tsk salt och ca 1 tsk svartpeppar vid avsmakning, blev utsökt! (Men vi föredrar ganska salt mat, så det kan vara för mycket om man inte är i det lägret)

Näringsvärde per portion

Energi 2027 KJ / 482 kCal
Fett 20 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept