Rotsellerisoppa med osttoast

10
2
Rotsellerisoppa med osttoast

En krämig soppa med krispig toast vid sidan? Ja tack! Rotsellerin sätter den största prägeln på soppan, men smaken balanseras upp fint med cannellinibönor och färsk timjan. För att få lite mer tuggmotstånd äter du även en ostgratinerad toast med tomater vid sidan av. Smaklig soppa önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020

Rotsellerisoppa med osttoast

Ingredienser

4 portioner

Soppa

2
förp kokta cannellinibönor eller kokta stora vita bönor (à 380 g)
ca 500 g
rotselleri
1 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl
vispgrädde
2 msk
färsk timjan
-
salt
-
peppar

Toast

8
skivor levainbröd
2 msk
olivolja
400 g
romanticatomater
1 1/2 dl
riven Västerbottensost

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Alexandra

2020-01-18

Jättejättegott! Gör mkt soppor,och det här blev en favorit

Magda

2020-01-14

Det gick bara inte att äta. Äcklig konsistens.

Näringsvärde per portion

Energi 2830 KJ / 671 kCal
Fett 42 g
Salt 4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept