Rotsellerisoppa med osttoast
En krämig soppa med krispig toast vid sidan? Ja tack! Rotsellerin sätter den största prägeln på soppan, men smaken balanseras upp fint med cannellinibönor och färsk timjan. För att få lite mer tuggmotstånd äter du även en ostgratinerad toast med tomater vid sidan av. Smaklig soppa önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 förp kokta cannellinibönor eller kokta stora vita bönor (à 380 g)
ca 500 g rotselleri
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk färsk timjan
salt
peppar
Toast
8 skivor levainbröd
2 msk olivolja
400 g romanticatomater
1 1/2 dl riven Västerbottensost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2830 KJ / 671 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater51 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Även barnen tyckte om den!
Jannice
2022-01-13Detta var oväntat gott! Tog matlagningsgrädde istället. Och mindre vatten, ca. 7 dl, eftersom jag gillar lite tjockare soppor. Väldigt lättlagat också. Toppen!
Martina
2021-11-14Äcklig röra!
Christina
2021-11-06