Kantarellsoppa
Koka soppa på skogens guld! Den här kantarellsoppan fungerar antingen som en härlig förrätt eller som en lättare måltid. Schalottenlök, grädde och persilja förhöjer smakerna rejält.
Ingredienser
4 portioner
2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
3 schalottenlökar
2 msk smör eller margarin
3 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt och peppar
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot ris-, havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2503 KJ / 600 kCal
Fett57 g
Salt1.34 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kräkreflexer efter😩
Christina
2021-11-07Supergod recept! Jag hade dock 3 liter kantareller, Cremant istället för vanligt vitt vin, en schalottenlök och en gul lök och bara 2,5 del grädde, och ingen persilja. Den blev gudomlig!!!
Andrea
2020-11-02Hela familjens favorit! Jättegott - men vitvinet var redan uppdrucket denna gång så vi fick köra med ett par msk vit balsamvinäger + vatten istället. Blev mycket gott ändå!
Maria
2018-11-24