Kantarellsoppa

197
3
Kantarellsoppa

Koka soppa på skogens guld! Den här kantarellsoppan fungerar antingen som en härlig förrätt eller som en lättare måltid. Schalottenlök, grädde och persilja förhöjer smakerna rejält.

Kantarellsoppa

Ingredienser

4 portioner
2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
3 schalottenlökar
2 msk smör eller margarin
3 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot ris-, havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

197

Kommentarer

Christina

2021-11-07

Kräkreflexer efter😩

Andrea

2020-11-02

Supergod recept! Jag hade dock 3 liter kantareller, Cremant istället för vanligt vitt vin, en schalottenlök och en gul lök och bara 2,5 del grädde, och ingen persilja. Den blev gudomlig!!!

Maria

2018-11-24

Hela familjens favorit! Jättegott - men vitvinet var redan uppdrucket denna gång så vi fick köra med ett par msk vit balsamvinäger + vatten istället. Blev mycket gott ändå!

Näringsvärde per portion

Energi 2503 KJ / 600 kCal
Fett 57 g
Salt 134 g
Kolhydrater 10 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden