Kantarellsoppa
Koka soppa på skogens guld! Den här kantarellsoppan fungerar antingen som en härlig förrätt eller som en lättare måltid. Schalottenlök, grädde och persilja förhöjer smakerna rejält.
Ingredienser
4 portioner
2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
3 schalottenlökar
2 msk smör eller margarin
3 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2503 KJ / 600 kCal
Fett57 g
Salt1.34 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Christina! Hade du plockat giftig svamp kanske ? 🤔
Eva
2024-10-17Jag har sällan vin hemma och byter ut det mot vatten och en skvätt vinäger. Den blev riktigt god!
Maria
2024-08-05Kräkreflexer efter😩
Christina
2021-11-07