Soppa med kantareller och vitt vin
Koka soppa på skogens guld! Den här mustiga soppan med kantareller och vin fungerar antingen som en härlig förrätt eller som en lättare måltid. Schalottenlök, grädde och persilja förhöjer smakerna rejält.
Ingredienser
4 portioner
2 l kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
3 schalottenlökar
2 msk smör eller margarin
3 dl vitt vin
5 dl vispgrädde
1 l kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 dl hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2503 KJ / 600 kCal
Fett57 g
Salt1.34 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Christina! Hade du plockat giftig svamp kanske ? 🤔
Eva
2024-10-17Jag har sällan vin hemma och byter ut det mot vatten och en skvätt vinäger. Den blev riktigt god!
Maria
2024-08-05Kräkreflexer efter😩
Christina
2021-11-07