Kantarellpaj

Betyg 4.4 av 5.400 personer har röstat
Receptet har 71 kommentarer
Kantarellpaj

Denna enkla men lyxiga kantarellpaj är perfekt att bjuda gästerna på! Kantareller och Västerbottensost är en riktigt fin kombination, som här utgör fyllningen ihop med en äggstanning. Servera gärna med en krispig grönsallad.

En gräddad kantarellpaj med en bit urskuren som ligger på en tårtspade.

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1/2 tsk salt
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 700 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
150 g riven Västerbottensost

Äggstanning

3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar eller svartpeppar
3/4 tsk salt

Till servering

grönsallad

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:35:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

71 st
  • Har inte smakat ännu

    Björn

  • Glutenfritt pajskalet gjorde receptet ännu godare 🥧tack

    Daniela-andreea

  • Kunde inte låta bli italiensk parmesan. Supergott blev det 👍

    Birgitta

Näringsvärde per portion

Näringsvärden per portion, inkl sallad.
Energi4061 KJ / 969 kCal
Fett74.6 g
Salt42 g
Kolhydrater48 g
Protein24.4 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tacos på svenska
    Betyg 3.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamptoast med timjan
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellpaj med bacon och rucola
    Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad