Kantarellpaj

Denna enkla men lyxiga kantarellpaj är perfekt att bjuda gästerna på! Kantareller och Västerbottensost är en riktigt fin kombination, som här utgör fyllningen ihop med en äggstanning. Servera gärna med en krispig grönsallad.

Ingredienser
4 portioner
Pajskal
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1/2 tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 700 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
150 g riven Västerbottensost
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar eller svartpeppar
3/4 tsk salt
Till servering
grönsallad
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:35:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärden per portion, inkl sallad.
Energi4061 KJ / 969 kCal
Fett74.6 g
Salt42 g
Kolhydrater48 g
Protein24.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kunde inte låta bli italiensk parmesan. Supergott blev det 👍
Birgitta
2025-08-15Gudomligt gott! Dock hoppade de jag över de sista 5-10 minutrarna i ugnen så den inte skulle bli bränd, som det står i receptet. Men det är väl för att det är skillnad på ugn till ugn..
Joel
2025-08-06Godaste kantarellpajen! Hälften graham i degen, 1 vitlök ihop med löken. Mellangrädde ist för grädde+mjölk. 1 tsk cayennepeppar, lite paprika. Ska göra den igen så snart vi hittar tillräckligt med kantareller.
Miriam
2025-07-15