UNDER 30 MIN | Medel

Svamptoast med timjan

Färska, nyplockade kantareller som steks i smör och gratineras med en vällagrad ost på ett gott surdegsbröd - vem säger nej till det? Ljuvligt gott. Givetvis går det även bra med annan svamp, exempelvis champinjoner.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, grill.
  2. Rensa och grovhacka svampen.
  3. Stek svampen i smöret i en stor stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt färsk eller torkad timjan, salt och peppar.
  4. Skala och dela vitlöken. Gnid in brödens ena sida med vitlökens snittyta. 
  5. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt. Fördela svamp och ost ovanpå.
  6. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 minuter.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: Kontrollera brödet och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l färska kantareller (à ca 300 g)
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackad färsk timjan (motsvarar 1 tsk torkad timjan för 4 portioner)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 4 skivor Västerbottensost

Näringsvärde
Per portion

Energi 738 kJ / 176 kCal