Svamptoast med timjan

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Svamptoast med timjan

Färska, nyplockade kantareller som steks i smör och gratineras med en vällagrad ost på ett gott surdegsbröd - vem säger nej till det? Ljuvligt gott. Givetvis går det även bra med annan svamp, exempelvis champinjoner.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Svamptoast med timjan

Ingredienser

4 portioner
1 l färska kantareller (à ca 300 g)
2 msk smör
1 msk finhackad färsk timjan (motsvarar 1 tsk torkad timjan för 4 portioner)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 vitlöksklyfta
4 skivor ljust surdegsbröd
4 skivor Västerbottensost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi738 KJ / 176 kCal
Fett10 g
Salt1.31 g
Kolhydrater14 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottenpajer i krustader med kantareller
Betyg 5 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kantarellpaj
Betyg 4.4 av 5.
352 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsk pasta med portvinssvamp
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga