Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Extra lyxig blir din Västerbottensostpaj om du toppar den med kantareller, löjrom och dill. Till kräftskivan är Västerbottensost och Västerbottensostpaj en självklar del av kräftbordet och med lite extra finess blir denna klassiska paj en given hit!
Ingredienser
4 portioner
Fyllning
250 g rensade kantareller eller blandad svamp
25 g smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad schalottenlök
2 1/2 dl riven Västerbottensost
1/2 tsk vit tryffelolja (kan uteslutas)
3 ägg
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl mjölk
salt
svartpeppar
Pajdeg
25 g smör
125 g tinad filodeg (125 g motsvarar 3 ark)
Till servering
1 kruka dill
2 dl gräddfil
1 burk löjrom (à 80 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2643 KJ / 631 kCal
Fett47 g
Salt3.48 g
Kolhydrater28 g
Protein24 g
Kommentarer
Vad är det för mått på pajformen?
Elin
2021-08-16Hej Elin! Ursäkta sent svar. Måttet för pajformen är ca 11x35 cm. Vi har nu också uppdaterat receptet med måttet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14Blir den lika god om jag använder vanlig pajdeg istället för filodeg?
Sara
2020-09-13Hej Sara! Vi har inte provlagat det men vi skulle vilja påstå det då det är ju fyllningen med Västerbottensost som är grejen med denna paj! Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-14Såååå jättegod
Marianne
2020-08-22