Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom

6
2
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom

Extra lyxig blir din Västerbottensostpaj om du toppar den med kantareller, löjrom och dill. Till kräftskivan är Västerbottensost och Västerbottensostpaj en självklar del av kräftbordet och med lite extra finess blir denna klassiska paj en given hit!

Skriv ut
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

250 g
rensade kantareller eller blandad svamp
25 g
smör
1
finhackad vitlöksklyfta
1
finhackad schalottenlök
2 1/2 dl
riven Västerbottensost
1/2 tsk
vit tryffelolja (kan uteslutas)
3
ägg
1 1/2 dl
grädde
1 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
svartpeppar

Pajdeg

25 g
smör
125 g
tinad filodeg (125 g motsvarar 3 ark)

Till servering

1
kruka dill
2 dl
gräddfil
1
burk löjrom (à 80 g)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och gräddfil.

Recept och bild i samarbete med Västerbottensost.

Gör så här

Tips

Om det känns för tunt med 3 ark filodeg (för 4 port) går det bra att öka filodegen till dubbel mängd, 250g, vilket motsvarar ca 6 st ark. De kan läggas dubbelt för att de inte ska gå sönder lika lätt.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Sara

2020-09-13

Blir den lika god om jag använder vanlig pajdeg istället för filodeg?

Redaktionen ICAse

2020-09-14

Hej Sara! Vi har inte provlagat det men vi skulle vilja påstå det då det är ju fyllningen med Västerbottensost som är grejen med denna paj! Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Marianne

2020-08-22

Såååå jättegod

Näringsvärde per portion

Energi 2643 KJ / 631 kCal
Fett 47 g
Salt 3.48 g
Kolhydrater 28 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept