Kantarellpaj

Denna enkla men lyxiga kantarellpaj är perfekt att bjuda gästerna på! Kantareller och Västerbottensost är en riktigt fin kombination, som här utgör fyllningen ihop med en äggstanning. Servera gärna med en krispig grönsallad.

Ingredienser
4 portioner
Pajskal
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1/2 tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 700 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
150 g riven Västerbottensost
Äggstanning
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar eller svartpeppar
3/4 tsk salt
Till servering
grönsallad
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:35:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärden per portion, inkl sallad.
Energi4061 KJ / 969 kCal
Fett74.6 g
Salt42 g
Kolhydrater48 g
Protein24.4 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min fråga är, hur kan man tänka sig med torkade kantareller?
Katerina
2024-09-17Hej Katerina! Det var en klurig fråga! Jag skulle blötlägga dom och krama ur så att dom känns lite som färska. Efter det skulle jag väga till 700 gram. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-17Verkligen ett riktigt bra recept. Suuupergod1😋😋😋
Ewa
2024-09-14Väldigt god paj
Stéphanie
2024-09-02