Kantarellpaj

253
37
Kantarellpaj

Denna enkla men lyxiga kantarellpaj är perfekt att bjuda gästerna på! Kantareller och Västerbottensost är en riktigt fin kombination, som här utgör fyllningen ihop med en äggstanning. Servera gärna med en krispig grönsallad.

Kantarellpaj

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1/2 tsk salt
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
1 gul lök
2 msk smör
1/2 tsk salt
150 g riven Västerbottensost

Äggstanning

3 ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk salt

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och mjölkdryck.

Näringsvärden per portion, inkl sallad.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Välj margarin istället för smör. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

253

Kommentarer

Zejna

2022-11-02

Hur många gram förvälda kantareller ska man ha?

Pia

2022-10-19

Min favorit paj.

Henning

2022-08-19

Att blanda i bacon i pajen, tar väl loven av kantarellerna. Eller lite som att blanda chokladpudding med tonfisk.

Näringsvärde per portion

Energi 4012 KJ / 959 kCal
Fett 73.4 g
Salt 4.78 g
Kolhydrater 47.3 g
Protein 26.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden