Kantarellpaj

Betyg 4.3 av 5.
310 personer har röstat
54
Kantarellpaj

Denna enkla men lyxiga kantarellpaj är perfekt att bjuda gästerna på! Kantareller och Västerbottensost är en riktigt fin kombination, som här utgör fyllningen ihop med en äggstanning. Servera gärna med en krispig grönsallad.

Kantarellpaj

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

150 g  smör
3 1/2 dl  vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
1/2 tsk  salt
2 msk  kallt vatten

Fyllning

2 l  färska kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)
1   gul lök
2 msk  smör
1/2 tsk  salt
150 g  riven Västerbottensost

Äggstanning

3   ägg
2 dl  vispgrädde
1 dl  mjölk
1/2 tsk  kajennpeppar
1 tsk  salt

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och mjölkdryck.

Näringsvärden per portion, inkl sallad.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt mjölk till havredryck. Välj margarin istället för smör. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
310 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt o jättegott. Man kan med fördel använda färdig pajdeg från Ica👍

Monica

2023-10-25

Jättegod !

Catarina

2023-10-13

Hade två små burkar kantareller använde de istället för färsk svamp blev jättegott.25-30 minuter räckte för gräddning.

Meral

2023-10-02

Näringsvärde per portion

Energi4012 KJ / 959 kCal
Fett73.4 g
Salt4.78 g
Kolhydrater47.3 g
Protein26.3 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tunnbrödschips med Västerbottensost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färsk pasta med portvinssvamp
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotat laxcarpaccio med höstprimörer
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svamptoast med timjan
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga