Kryddostflarn med smörstekta kantareller och kräftstjärtar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kryddostflarn med smörstekta kantareller och kräftstjärtar

Härliga kryddostflarn med smörstekta kantareller och kräftstjärtar. Fyll dina pajskal med en röra av ost, ägg, crème fraiche och mjölk och grädda före du toppar med kantareller, spenat och kräftstjärtar. Väldigt gott och lyxigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajdeg: Blanda samman degen i en matberedare, den skall blandas samman snabbt, till en smulig massa.
  2. Dela degklumpen i 2 delar, tryck ut den ena i ett jämt bottenlager på en stor pajform med löstagbar botten, 24 cm i diameter (för 8 port) eller 8 mindre portionspajer (för 8 port). Rulla andra deghalvan i en rulle och tryck ut den efter kanten.
  3. Tryck ihop fogen mellan botten och kant. Nagga botten med en gaffel. Ställ formen i frysen minst 10 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  6. Fyllning: Blanda samman ost, ägg, crème fraiche och mjölk i en bunke och vispa ihop, smaksätt med salt, peppar.
  7. Fyll pajskalet och grädda i ca 50 minuter i 150°C.
  8. Låt pajen svalna och sätta sig innan den tas ur formen.
  9. Topping: Smörstek kantarellerna med hackad lök, krydda med salt, peppar och eventuellt lite nystött kummin.
  10. Vänd ned kräftstjärtar och spenat precis innan pajen serveras. Toppa pajerna med kantarell- och kräftfräset.

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg där ex. vetemjöl byts ut mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri crème fraiche och laktosfri mjölkdryck.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g normalsaltat smör
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 150 g riven kryddost
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar (från kvarn)
Topping
  • 800 g färska kantareller
  • 30 g smör
  • 1 schalottenlök
  • 150 g kräftstjärtar
  • 60 g babyspenat
  • salt och peppar
  • 1 knivsudd brödkummin
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info