Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med prästost, kräftstjärtar och spenat

Hemligheten med en god ostsås är en smakrik ost som t ex en lagrad prästost. Den här ostsåsen tillsammans med färsk spenat och salladslök blir en utmärkt sås till pasta. Servera ostsåsen till nykokt spagetti och toppa med kräftstjärtar och dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en kastrull med vatten till pastan.
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av och spara spadet. Ansa och strimla salladslöken fint på snedden.
  3. Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet till en redning. Häll på mjölk och 1 dl kräftspad (för 4 port). Koka upp under vispning. Blanda i osten och smaksätt med salt och peppar. Lägg ett lock på kastrullen.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, lägg i löken precis innan pastan hälls av.
  5. Blanda pastan med ostsåsen och vänd ner kräftstjärtarna och spenaten.
  6. Plocka dillen, lägg den på pastan och strö på extra riven ost.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta och red såsen med majsstärkelse.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Byt ut prästost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner spaghetti
  • 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 125 g salladslök
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 dl riven lagrad prästost
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2081 kJ / 498 kCal