Pasta med prästost, kräftstjärtar och spenat
Hemligheten med en god ostsås är en smakrik ost som t ex en lagrad prästost. Den här ostsåsen tillsammans med färsk spenat och salladslök blir en utmärkt sås till pasta. Servera ostsåsen till nykokt spagetti och toppa med kräftstjärtar och dill.
Ingredienser
4 portioner
4 portioner spaghetti
1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
125 g salladslök
1 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3%)
2 dl riven lagrad prästost
salt och svartpeppar
65 g babyspenat
1 kruka dill
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta och red såsen med majsstärkelse.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättningsprodukt. Byt ut prästost mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2081 KJ / 498 kCal
Fett13 g
Salt0.3 g
Kolhydrater65.5 g
Protein27.1 g
Kommentarer
Snabb och supergod rätt, kräftspadet och dillen gav pricken över iet 🦞
Eva
2023-08-20Perfekt fredagsrätt, smakrik och enkel att göra! Mina två små barn gillar den också!
Pernilla
2014-10-10