Kräftpanna med kantareller

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
3
Kräftpanna med kantareller

Du får en härlig känsla av sommar när du serverar den här spektakulära kräftpannan. Kantareller och färskpotatis sveps in i grädde med smak av kummin och får sällskap av lyxiga kräftstjärtar och hackad dill.

Kräftpanna med kantareller

Ingredienser

4 portioner
500 g  färsk- eller delikatesspotatis
300 g  kantareller
200 g  små färska lökar eller steklökar
2 msk  smör
1 krm  krossad hel kummin
salt
nymalen vitpeppar
2 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
2 1/2 dl  mellangrädde
2   burkar kräftstjärtar i lag (à 360 g)
1/2 dl  hackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Supergott. Jag använde champinjoner i stället för kantareller också väldigt gott.

Tove

2023-10-13

Det här är en favorit. Låter som en ganska mysko kombo när man läser ingredienslistan men det är jättgott!

Cecilia

2021-03-24

Fantastiskt gott och oförskämt enkelt!

Jacob

2014-09-06

Testa liknande recept

Kantarell- och kräfttoast
Betyg 3.1 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämiga kantareller
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Norrländsk renskavsgryta
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minipajer med Västerbottensost
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kantarellmacka med pocherat ägg
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga