Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kräftpanna med kantareller

Du får en härlig känsla av sommar när du serverar den här spektakulära kräftpannan. Kantareller och färskpotatis sveps in i grädde med smak av kummin och får sällskap av lyxiga kräftstjärtar och hackad dill.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar. Skala löken.
  3. Lägg svampen i en torr panna och stek tills all vätska kokat in. Tillsätt smör och lök. Fräs tillsammans med svampen utan att det tar färg.
  4. Strö över kummin, salt och peppar. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt det koka ihop.
  5. Vänd ner potatisen och häll på grädden, låt pannan koka samman någon minut.
  6. Blanda ner avrunna kräftstjärtar och dill.
  7. Servera kräftpannan med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk- eller delikatesspotatis
  • 300 g kantareller
  • 200 g små färska lökar eller steklökar
  • 2 msk smör
  • 1 krm krossad hel kummin
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 burkar kräftstjärtar i lag (à 360 g)
  • 1/2 dl hackad dill
Lägg till i inköpslistan