Minipajer med Västerbottensost
Många minipajer där alla får tillfälle att smaka på de olika smakerna får du när du gör detta recept. De små pajerna passar perfekt att bjuda på som förrätt eller på en buffé. Vilken blir din favorit? Den lilla pajen med rotselleri och kantareller eller den med dill och sikrom eller kanske pajen med tomat och kräftstjärtar.
Ingredienser
18 st
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
18 aluminiumfolieformar (8 cm i diameter)
Äggstanning
150 g riven Västerbottensost (150 g motsvarar ca 3 dl)
4 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Minipaj 1 med rotselleri och kantareller
1 1/2 dl råriven rotselleri
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Topping
1 dl kantareller
smör (till stekning)
1/2 kruka gräslök
Minipaj 2 med sikrom och smetana
3 finskurna salladslökar
1/2 kruka dill
Topping
1/2 dl smetana
50 g löj- eller sikrom
färsk dill (till garnering)
Minipaj 3 med kräftstjärtar och dillfrö
6 miniplommontomater (i halvor)
1 tsk mortlade torkade dillfrön
Topping
1 dl avrunna kräftstjärtar i lake
1/2 ask krasse (à 100 g)
Gör så här
Receptet är på totalt 18 st minipajer med 3 olika fyllningar och toppings.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Behöver man inte förgrädda pajdegen innan man lägger i äggstanningen?
Sara
2024-08-30Hej Sara! Dom här små pajerna behöver man inte förgrädda. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-30Receptet är ofullständigt?
Stina
2023-10-29Hej Stina! Tack för din fråga. Är det något särskilt du saknar i receptet? Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-10-31Hej, kan man göra pajerna i vanlig muffins form, engångs av papper ? mvh Pehr
Pehr
2023-04-28Hej Pehr! Ja, men då rekommenderar vi att lägga pappersformar på en muffinsplåt så att de får lite stöd av muffinsplåten. Det blir lättare att trycka ut degen i formarna då och fyllningen flyter inte ut. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-28