Minipajer med Västerbottensost

1
0
Minipajer med Västerbottensost

Många minipajer där alla får tillfälle att smaka på de olika smakerna får du när du gör detta recept. De små pajerna passar perfekt att bjuda på som förrätt eller på en buffé. Vilken blir din favorit? Den lilla pajen med rotselleri och kantareller eller den med dill och sikrom eller kanske pajen med tomat och kräftstjärtar.

Skriv ut
Minipajer med Västerbottensost

Ingredienser

18 st

Pajdeg

125 g
smör
3 dl
vetemjöl
1 msk
vatten
18
aluminiumfolieformar (8 cm i diameter)

Äggstanning

150 g
riven Västerbottensost (150 g motsvarar ca 3 dl)
4
ägg
3 dl
matlagningsgrädde
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Minipaj 1 med rotselleri och kantareller

1 1/2 dl
råriven rotselleri
1 krm
salt
1/2 krm
svartpeppar

Topping

1 dl
kantareller
-
smör (till stekning)
1/2
kruka gräslök

Minipaj 2 med sikrom och smetana

3
finskurna salladslökar
1/2
kruka dill

Topping

1/2 dl
smetana
50 g
löj- eller sikrom
-
färsk dill (till garnering)

Minipaj 3 med kräftstjärtar och dillfrö

6
miniplommontomater (i halvor)
1 tsk
mortlade torkade dillfrön

Topping

1 dl
avrunna kräftstjärtar i lake
1/2
ask krasse (à 100 g)

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, matlagningsgrädde och smetana.

Gör så här

Receptet är på totalt 18 st minipajer med 3 olika fyllningar och toppings.

Tips

Häll äggstanningen i en tillbringare eller flaska så blir det lättare att fördela rätt mängd i miniformarna.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept