Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanelkryddad lammfärssås med aprikoser

Kanelkryddad lammfärssås med aprikoser är en smakrik sås med både söta, sura och salta smaker som serveras till kokt ris eller gryn. En spenatsallad med apelsin är ett uppfriskande tillbehör.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skala och hacka löken. Skär aprikoserna i mindre bitar. Skär bort botten och toppen på apelsinerna. Skala apelsinerna med kniv (allt det vita ska bort) och skär ut hinnfria filéer, en efter en.
  2. Stek lök, lammfärs och spiskummin i olja ca 5 minuter i en gryta. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt aprikosbitar, kanelstänger, krossade tomater och vatten. Låt koka ca 20 minuter under lock. Koka under tiden ris eller gryn enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda apelsinfiléerna med spenat, olja, salt och peppar.
  5. Servera lammfärssåsen med kokt ris eller gryn och spenatsalladen.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfritt gryn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g lammfärs
  • 10 torkade aprikoser
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 kanelstänger
  • 1 förp krossade tomater (à ca 500 g)
  • 3 dl vatten
  • 4 port ris eller gryn
Spenatsallad
  • 2 apelsiner
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2380 kJ / 569 kCal
Läs mer om näringsvärden