Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

En fräsch och lättlagad dessert med söta torkade aprikoser, syrligt äpple och len honung. Serveras i ett glas med yoghurt och toppa med salta mandlar. En lätt och fräsch avslutning på en god middag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

Ingredienser

1 portion
4   torkade aprikoser
1   äpple
1 msk  honung
1 msk  färskpressad citronjuice
1   kanelstång
1 dl  matyoghurt (10%)
1 - 2 msk  finhackade salta mandlar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Låt ca 3 dl mild yoghurt rinna av i ett kaffefilter. Då får du en mer krämig yoghurt. F ö räcker kompotten till två!

Inger

2012-02-04

Testa liknande recept

Ädelostbollar med aprikos och rostad mandel
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och aprikosbollar
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Brieosttårta med aprikosnötter
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga