Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

En fräsch och lättlagad dessert med söta torkade aprikoser, syrligt äpple och len honung. Serveras i ett glas med yoghurt och toppa med salta mandlar. En lätt och fräsch avslutning på en god middag.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg aprikoserna i kallt vatten i 1 timme.
  2. Häll av blötläggningsvattnet. Dela aprikoserna.
  3. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
  4. Koka äpple och aprikoser med honung, citronjuice och kanelstång under lock 5-10 minuter. Låt svalna. Servera i ett glas med yoghurt och salta mandlar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 4 torkade aprikoser
  • 1 äpple
  • 1 msk honung
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 kanelstång
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 2 msk finhackade salta mandlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?