Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

2
1
Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

En fräsch och lättlagad dessert med söta torkade aprikoser, syrligt äpple och len honung. Serveras i ett glas med yoghurt och toppa med salta mandlar. En lätt och fräsch avslutning på en god middag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

Ingredienser

1 portioner
4 torkade aprikoser
1 äpple
1 msk honung
1 msk färskpressad citronjuice
1 kanelstång
1 dl matyoghurt (10%)
1 - 2 msk finhackade salta mandlar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Inger

2012-02-04

Låt ca 3 dl mild yoghurt rinna av i ett kaffefilter. Då får du en mer krämig yoghurt. F ö räcker kompotten till två!