Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

En fräsch och lättlagad dessert med söta torkade aprikoser, syrligt äpple och len honung. Serveras i ett glas med yoghurt och toppa med salta mandlar. En lätt och fräsch avslutning på en god middag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Aprikos- och äppelkompott med yoghurt

Ingredienser

1 portion
4   torkade aprikoser
1   äpple
1 msk  honung
1 msk  färskpressad citronjuice
1   kanelstång
1 dl  matyoghurt (10%)
1 - 2 msk  finhackade salta mandlar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Låt ca 3 dl mild yoghurt rinna av i ett kaffefilter. Då får du en mer krämig yoghurt. F ö räcker kompotten till två!

Inger

2012-02-04

Testa liknande recept

Ädelostbollar med aprikos och rostad mandel
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glöggpäron med saffransfluff och mandelkrisp
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och aprikosbollar
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Brieosttårta med aprikosnötter
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga