Lammgryta med aprikoser och mandel
En aromatisk lammgryta med läckra aprikoser. Köttet och aprikoserna kokas med flera olika kryddor, selleri och lök för att bli mört och få sin fina smak. Servera med den rostade mandeln och couscous.
Ingredienser
4 portioner
ca 700 g benfri lammstek
olivolja till stekning
salt
nymalen svartpeppar
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 1/2 tsk malen spiskummin
1/2 tsk nystötta korianderfrön
1/2 g saffran
2 tsk paprikapulver
1 kanelstång
1 1/2 msk kalvfond
5 dl vatten
1 dl skållad, skalad mandel
150 g torkade aprikoser
1 msk pressad citron
ca 1 tsk harissa
4 msk färsk hackad koriander
Till servering
couscous
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag serverade grytan tillsammans med rostad butternut pumpa utöver couscousen, och sallad med granatäppelkärnor, chevreost och babyspenat. Tillsatte även lite tomatpuré i grytan. Smakerna gifte sig och det hela blev helt otroligt gott! Gästerna var helt lyriska.
Elin
2021-01-05God!! Har ni något tips på vad man kan ha till för att ha lite mer grönsaker? Typ kokta morötter eller annat?
Caroline
2020-09-28Hej Caroline! Vad kul att du tyckte om receptet! Det är alltid gott med rotfrukter i grytor, t ex morötter, kålrot, palsternacka eller varför inte rotselleri. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-09-28Fantastiskt god. Gör den gärna dagen före.
Angela
2015-11-02