Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kanelgranola

Ett utsökt recept på kanelgranola att avnjuta till frukost eller mellanmål. Du gör müslin av bland annat havregryn, kokos, solrosfrön, kanel, äpple, russin och linfrön. Underbart gott till yoghurt eller fil!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda havregryn, kokos och solrosfrön i en bunke.
  3. Rör honung, kanel och vatten i en skål. Ringla detta över havregrynsblandningen och blanda väl.
  4. Fördela blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt. Tillaga mitt i ugnen i 15-20 minuter. Ta ut plåten och rör om efter halva tiden. Låt svalna.
  5. Blanda ner äppelbitar, russin, pumpakärnor och linfrön. Förvara i en burk med tättslutande lock. Serveras gärna tillsammans med Blåbärsyoghurt med citron och kanelgranola.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Fri från gluten om rent havre används.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1/2 dl solrosfrön (naturella)
  • 1 dl honung
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk varmt vatten
  • 1/2 dl torkade, klippta bitar av äpple
  • 1/2 dl russin gärna hälften gula
  • 1/2 dl pumpakärnor (naturella)
  • 1/2 dl hela linfrön
Lägg till i inköpslistan