Kanelgranola
Ett utsökt recept på kanelgranola att avnjuta till frukost eller mellanmål. Du gör müslin av bland annat havregryn, kokos, solrosfrön, kanel, äpple, russin och linfrön. Underbart gott till yoghurt eller fil!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1/2 dl solrosfrön (naturella)
1 dl honung
1 msk malen kanel
1 msk varmt vatten
1/2 dl torkade, klippta bitar av äpple
1/2 dl russin gärna hälften gula
1/2 dl pumpakärnor (naturella)
1/2 dl hela linfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En mycket god müsli, men jag tog lite mer solrosfrön samt grovhackade sötmandel och blandade i. Dessutom lät jag pumpakärnorna och linfröna rosta med i ugnen de sista 5 minutrarna. Tänker även ha med sesamfrön nästa gång! Bytte ut russinen mot aprikoser. Men det är en smaksak.
Marika
2009-02-25