Kanelgranola

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
1
Kanelgranola

Ett utsökt recept på kanelgranola att avnjuta till frukost eller mellanmål. Du gör müslin av bland annat havregryn, kokos, solrosfrön, kanel, äpple, russin och linfrön. Underbart gott till yoghurt eller fil!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Kanelgranola

Ingredienser

4 portioner
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1/2 dl solrosfrön (naturella)
1 dl honung
1 msk malen kanel
1 msk varmt vatten
1/2 dl torkade, klippta bitar av äpple
1/2 dl russin gärna hälften gula
1/2 dl pumpakärnor (naturella)
1/2 dl hela linfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

En mycket god müsli, men jag tog lite mer solrosfrön samt grovhackade sötmandel och blandade i. Dessutom lät jag pumpakärnorna och linfröna rosta med i ugnen de sista 5 minutrarna. Tänker även ha med sesamfrön nästa gång! Bytte ut russinen mot aprikoser. Men det är en smaksak.

Marika

2009-02-25

Testa liknande recept

Rostad müsli med kokos och nötter
Betyg 3.6 av 5.
192 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Müsli
Betyg 2.6 av 5.
322 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad granola
Betyg 2.7 av 5.
1007 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katalins müsli
Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddig granola
Betyg 4.5 av 5.
87 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Granola
Betyg 3.9 av 5.
362 personer har röstat
Under 45 min att tillaga